De wandeling start en eindigt op het Marktplein van Wijnegem
Volledig scherm
De wandeling start en eindigt op het Marktplein van Wijnegem © Benoit De Freine

Dag van de Trage Weg: Toerisme Voorkempen lanceert fotozoektocht langs rustige paadjes in Wijnegem

Wijnegem/SchildeWe vieren op zaterdag 16 en zondag 17 oktober de ‘Dag van de Trage Weg’. Heb je zin om trage wegen te ontdekken? Dan is de ‘trage herfstwandelfotozoektocht’ van Toerisme Voorkempen de moeite waard. Terwijl je aan de hand van foto’s op speurjacht trekt, leer je kleine paadjes en mooie hoekjes van Wijnegem kennen. 

 1. Maandsparen: rente en getrouwheidspremie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarrekening
  Sparen

  Maandspa­ren: rente en getrouw­heids­pre­mie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarreke­ning

  Maandsparen is een specifieke soort spaarrekening, met specifieke regels. Spaarders kunnen vaak maar een beperkt bedrag per maand storten, maar daar staat tegenover dat dit soort rekeningen een hoger rendement biedt dan de klassieke spaarboekjes. Is het dan voordelig om zo’n spaarrekening aan te maken? En bij welke bank kan je dan het best aan maandsparen doen? Spaargids.be dook in de cijfers.
 2. Kinderen planten 12.000 krokusbollen op Sint Romboutskerkhof: “Een droom die werkelijkheid wordt”
  Mechelen

  Kinderen planten 12.000 krokusbol­len op Sint Rombouts­kerk­hof: “Een droom die werkelijk­heid wordt”

  Een Sint Romboutskerkhof vol krokussen, dat was de droom van Mechelaar Jelte Pieter Dijkstra. De zaakvoerder van snoepwinkel Langen Asem contacteerde stad Mechelen en verschillende scholen, en stopte samen met de kinderen al zo’n 8.000 bloembollen in de grond. “We willen bijen een handje helpen, door hen ook in onze Dijlestad van voldoende voedsel te voorzien.”