De stakers bij beeldvormingsgroep Agfa-Gevaert in Mortsel sloten de straten af.
Volledig scherm
De stakers bij beeldvormingsgroep Agfa-Gevaert in Mortsel sloten de straten af. © Filip Spoelders

Acties overal in zuidrand voelbaar

ZUIDRANDDe Antwerpse zuidrand ontsnapte gisteren niet aan de provinciale stakingsdag. Agfa-Gevaert, een van de grootste werkgevers in de regio, ging al plat vanaf 4 uur 's morgens. De stakers stloten ook de straten rond het bedrijf af. Ook bij het openbaar vervoer en heel wat KMO's, winkels en rusthuizen hielden werknemers acties.

 1. De coronacijfers in Wijnegem van maandag 19 oktober

  De coronacij­fers in Wijnegem van maandag 19 oktober

  Uit de nieuwe bevestigde cijfers van Sciensano is gebleken dat er in Wijnegem minder dan 5 besmettingen met corona zijn bijgekomen op één dag. Het totaal aantal gevallen over de laatste 14 dagen komt zo op 58. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Voor Wijnegem komt dat getal nu op 581 te liggen. Wijnegem heeft daarmee meer dan 100 gevallen en daarom overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt ze een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 2. Pas op zijn 15de voor het eerst naar school, nu is ex-vluchteling Sahadi (32) zelf directeur: “Met dank aan leerkrachten die zich jarenlang voor mij hebben ingezet”
  PREMIUM
  ANTWERPEN

  Pas op zijn 15de voor het eerst naar school, nu is ex-vluchte­ling Sahadi (32) zelf directeur: “Met dank aan leerkrach­ten die zich jarenlang voor mij hebben ingezet”

  Hij was al vijftien (!) jaar toen hij de allereerste schooldag van zijn leven meemaakte. Nog eens zestien jaar later werd hij zelf directeur van een kleuter- en lagere school. Ontmoet Sahadi Daria (32), van Afghaans vluchteling tot schooldirecteur op het Antwerpse Linkeroever. “De leerkrachten die zich jarenlang voor mij hebben ingezet, hebben me overtuigd zelf opvoeder te worden”