De oude leiearm die dreigt te verdwijnen.
Volledig scherm
De oude leiearm die dreigt te verdwijnen. © Natuurpunt

Wielsbeke wil Oude Leiearm nog altijd dempen: “We compenseren natuur iets verderop”

De gemeente Wielsbeke heeft de aanvraag ingediend bij de Vlaamse overheid om de Oude Leiearm te mogen dempen, om zo een nieuwe toegang te kunnen creëren tot de site van parket- en vinylspecialist Unilin.

1 reactie

 • kurt catelin

  2 jaar geleden
  Al goed dat ze deze drooglegging compenseren al vrees ik dat op lange termijn de industriehonger nog niet zal gestild raken. Vroeger stond zowat het ganse stuk tussen de huidige rotonde en de samenvloeiïng van het kanaal Roeselare-Ooigem en de Leie genoteerd als natuurreservaat. Gaandeweg door de jaren heen heeft men niets anders gedaan dan van dat stuk natuur afknabbelen tvv industrie. Niemand moet me vertellen dat Unilin geen geld genoeg heeft om een ondergrondse parking te voorzien!
 1. Midwest zoekt taalhulpen
  Roeselare

  Midwest zoekt taalhulpen

  Midwest, de intergemeentelijke samenwerking tussen Ardooie, Hooglede, Ingelmunster, Izegem, Ledegem, Lichtervelde, Meulebeke, Moorslede, Oostrozebeke, Pittem, Roeselare, Ruiselede, Staden, Tielt, Wielsbeke en Wingene, is op zoek naar taalhulpen. Dit zijn vrijwilligers die nieuwkomers helpen communiceren met sociaal assistenten, leerkrachten en andere dienstverleners. Hiervoor moet je dus vlot zijn in het Nederlands en een andere taal. Geïnteresseerd? Op donderdag 2 juni is er van 18.30 tot 21.30 uur is er een online infosessie over taalhulpen. Je komt meer te weten over wat een taalhulp is, hoe je een taalhulp wordt, voor welke gesprekken je kan worden ingezet, … Inschrijven en meer info via https://www.midwest.be/.
 2. Klimaatfestival, PK surplacen en kunstgalerijen: dit zijn onze tips voor het weekend in het zuiden van West-Vlaanderen
  PREMIUM
  ZUID-WEST-VLAANDEREN

  Klimaatfes­ti­val, PK surplacen en kunstgale­rij­en: dit zijn onze tips voor het weekend in het zuiden van West-Vlaanderen

  Nog geen plannen voor het weekend van 21 en 22 mei? Geen probleem, want met deze tips vind je zeker een goede reden om er samen met je vrienden, familie of gezin op uit te trekken. Onze redactie verzamelde een divers aanbod aan activiteiten. Lees snel verder en ontdek wat de regio te bieden heeft. En dat is alvast heel wat. Op verschillende locaties zijn er alvast de Vlaamse Archeologiedagen
 1. Gewezen schooldirecteur Klaas (54) na ziekte overleden: “Fietsongeval was breuklijn in zijn leven”
  PREMIUM
  Marke

  Gewezen schooldi­rec­teur Klaas (54) na ziekte overleden: “Fietsonge­val was breuklijn in zijn leven”

  Klaas Vandommele (54) uit Marke, voormalig directeur van freinetschool De Levensboom in Marke, is donderdag overleden. Een val met zijn koersfiets kwam hij nooit helemaal te boven. Bovendien kreeg Klaas met een zware ziekte af te rekenen. In de school is een rouwhoekje ingericht. “Zijn energie en drive zullen we nooit vergeten”, zegt echtgenote Inge Vanhuylenbrouck.
 2. Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttijden
  Livios

  Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttij­den

  Wie deze zomer niet wil puffen in een veel te warm huis, kan investeren in een airco of lucht-luchtwarmtepomp. Dat is een effectieve manier om de temperatuur binnenshuis het hele jaar door comfortabel te houden. In de zomer worden de kamers gekoeld en ontvochtigd en tijdens de winter doet de lucht-luchtwarmtepomp dienst als energiezuinige elektrische bijverwarming. Maar hoe zit het met de wachttijden voor die aircotoestellen? Ben je hopeloos te laat als je er nog eentje wil voor de zomer? Bouwsite Livios vroeg het aan Lieven Verstaen van Daikin.