Yannick Maes (49) van KCC Entertainment Design in Wielsbeke.
Volledig scherm
PREMIUM
Yannick Maes (49) van KCC Entertainment Design in Wielsbeke. © Henk Deleu

West-Vlaming Yannick (49) opende zonet zijn 224ste pretpark: “Ons Smurfenpark in Shanghai is misschien wel het strafste wat we ooit gemaakt hebben”

WielsbekeZe zijn intussen niet meer bij te houden: de pretparken die de creatievelingen van KCC Entertainment Design uit Wielsbeke mochten ontwerpen wereldwijd. Het laatste pronkstuk? Het Chocolate Kingdom Themapark bij Guangzhou in China, dat op de laatste dag van 2020 werd geopend. Het brein? Yannick Maes (49). De voorbije 20 jaar was hij met zijn firma goed voor 224 projecten in 45 landen. KCC is wereldmarktleider en dat is géén toeval. Een gesprek met de grootste indoorpretparkbouwer ter wereld.

 1. Druk kruispunt in Bissegem krijgt facelift: stad werkt verloederd pand weg en gewezen drankenhandel KAVA wordt gesloopt
  Bissegem

  Druk kruispunt in Bissegem krijgt facelift: stad werkt verloederd pand weg en gewezen drankenhan­del KAVA wordt gesloopt

  De stad Kortrijk koopt een leegstand pand in de Meensesteenweg 312, aan het drukke kruispunt met de Gullegemsesteenweg en Heulsestraat. Het verloederde pand wordt vernieuwd of gesloopt. Aan de overkant wordt de gewezen drankenhandel KAVA gesloopt, om de omgeving te vergroenen. Er zijn verderop ook plannen met het oud gemeentehuis en een aanpalende slagerij. De projecten kaderen in een masterplan om het centrum van Bissegem op te waarderen.
 2. Aalbeke wacht metamorfose: bib en muziekklassen in kerk en vernieuwd en uitgebreid OC openen in september 2022
  Aalbeke

  Aalbeke wacht metamorfo­se: bib en muziekklas­sen in kerk en vernieuwd en uitgebreid OC openen in september 2022

  De werken in het Ontmoetingscentrum en de Sint-Corneliuskerk starten binnenkort. Het OC wordt uitgebreid en gerenoveerd. In de kerk komen een bib en muziekklassen. De kostprijs van de werken, die anderhalf jaar zullen duren, bedraagt 5,374 miljoen euro. “Dit totaalproject boost het Aalbeekse culturele en verenigingsleven”, zegt schepen van Stadsvernieuwing Wout Maddens (Team Burgemeester). “Een sterke troef ook is dat de inwoners van Aalbeke mee de keuzes gemaakt hebben.”
 3. Overbelaste elektriciteitskast brengt wietplantage met 850 plantjes aan het licht: 12 Fransen terechtgesteld
  Aalbeke/Lauwe/Menen/Wevelgem

  Overbelas­te elektrici­teits­kast brengt wietplanta­ge met 850 plantjes aan het licht: 12 Fransen terechtge­steld

  Twaalf Fransen uit de Rijselse regio moeten zich na ruim vijf jaar onderzoek voor de rechtbank in Kortrijk verantwoorden voor hun betrokkenheid bij vier cannabisplantages in Menen, Lauwe (Menen), Wevelgem en Aalbeke (Kortrijk). Slechts vier bekommerden zich om hun proces en kwamen opdagen. Ze riskeren een jaar tot 30 maanden cel, boetes van 8.000 tot 16.000 euro en een verbeurdverklaring van in totaal ruim 300.000 euro.
 1. Feestvierders vluchten van lockdownfeest als politie aankomt
  Play

  Feestvier­ders vluchten van lockdown­feest als politie aankomt

 2. Aanhangwagen gaat overkop na slippartij
  Play

  Aanhangwa­gen gaat overkop na slippartij