Gemeenteraad Wielsbeke, of toch een deel ervan, want de zaal is zo klein dat je niet alle raadsleden ineens op de foto kan zetten.
Volledig scherm
Gemeenteraad Wielsbeke, of toch een deel ervan, want de zaal is zo klein dat je niet alle raadsleden ineens op de foto kan zetten. © Joyce Mesdag

Oppositieraadslid klaagt gebrek aan inspraak aan: “Jullie zouden beter de D die voor democratie staat laten vallen in CD&V”

Raadslid Wout Verheye (N-VA) uit Wielsbeke heeft het gebrek aan inspraak dat de oppositie volgens zijn fractie heeft aangekaart in de gemeenteraad. “Jullie zouden van CD&V beter C&V maken, want van de democratie waarvoor de D staat, is er niet veel spoor meer”, stak hij van wal.

0 reacties

 1. Tot 24 maanden cel en fikse boetes voor vijf Fransen voor 4 cannabisplantages, zeven anderen vrijgesproken
  Menen/Lauwe/Wevelgem/Aalbeke

  Tot 24 maanden cel en fikse boetes voor vijf Fransen voor 4 cannabis­plan­ta­ges, zeven anderen vrijgespro­ken

  Vijf Fransen uit de Rijselse regio zijn dinsdag door de Kortrijkse strafrechter veroordeeld tot effectieve celstraffen van 12 tot 24 maanden voor hun betrokkenheid één of meerdere van vier cannabisplantages in Menen, Lauwe (Menen), Wevelgem en Aalbeke (Kortrijk). Zeven andere verdachten zijn vrijgesproken. Zo’n 75.000 euro drugsgeld is verbeurd verklaard.
 2. Na AZ Groeninge starten ook Waregems OLV van Lourdesziekenhuis en Sint-Jozefskliniek in Izegem met Onco@home
  Kortrijk/Waregem

  Na AZ Groeninge starten ook Waregems OLV van Lourdeszie­ken­huis en Sint-Jozefskli­niek in Izegem met Onco@home

  Onco@home, die het mogelijk maakt om gespecialiseerde zorg bij kankerpatiënten deels ook thuis te doen, wordt uitgebreid. Nu werkt de dienst al met partners AZ Groeninge in Kortrijk, Wit-Gele Kruis, i-mens, ZorgConnect en Kom op tegen Kanker. Sinds deze maand kunnen ook patiënten die behandeld worden in het Onze-Lieve-Vrouw van Lourdesziekenhuis in Waregem kiezen voor deze alternatieve zorgvorm. Er worden nu 40 Onco@home-thuisverpleegkundigen ingezet.
 1. Kortrijk schuift heraanleg Onze-Lieve-Vrouwestraat tot na 2024 op: “Niet te combineren met verdere verlaging Leieboorden”
  Kortrijk

  Kortrijk schuift heraanleg On­ze-Lie­ve-Vrou­westraat tot na 2024 op: “Niet te combineren met verdere verlaging Leieboor­den”

  Het herinrichten van de Onze-Lieve-Vrouwestraat tot woonerf wordt uitgesteld tot na 2024. Dat raakte maandagavond bekend, op een interactieve presentatie over de heraanleg van historisch Kortrijk. De werken in de Onze-Lieve-Vrouwestraat zijn volgens de stad niet te combineren met de verdere verlaging van de Leieboorden. De meeste lokale handelaars tonen daar begrip voor.
 2. Spookrijders gevat na kilometerslange achtervolging op drie banden: “Mirakel dat er geen slachtoffers gevallen zijn”
  Play
  Deerlijk/Waregem

  Spookrij­ders gevat na kilometers­lan­ge achtervol­ging op drie banden: “Mirakel dat er geen slachtof­fers gevallen zijn”

  Twee Franse dieven zijn maandagavond bij de lurven gevat na een spectaculaire en aartsgevaarlijke achtervolging, die onder meer in de verboden rijrichting van de Hoogstraat in Deerlijk liep. De verdachten werden achtervolgd omdat ze even daarvoor in de Franse stad Tourcoing een diefstal hadden gepleegd. Om aan de politie te ontsnappen, vluchtten ze zelfs al spookrijdend over de E17. Het is een mirakel dat ze niemand de dood injoegen.
 1. Orphée overleefde aanslag in Maalbeek: “Ik slik nog altijd meer dan 15 pillen per dag tegen pijn”
  Play

  Orphée overleefde aanslag in Maalbeek: “Ik slik nog altijd meer dan 15 pillen per dag tegen pijn”

 2. Vrachtwagen breekt doormidden na treinbotsing
  Play

  Vrachtwa­gen breekt doormidden na treinbot­sing