Bistro'Lineau: Baptiste Tieberghien (28) en Lisa Van de Cauter (29) startten het restaurant vorig jaar in de oude vlasfabriek Lambrecht in het centrum van Sint-Baafs-Vijve.
Volledig scherm
Bistro'Lineau: Baptiste Tieberghien (28) en Lisa Van de Cauter (29) startten het restaurant vorig jaar in de oude vlasfabriek Lambrecht in het centrum van Sint-Baafs-Vijve. © Bistro Lin'Eau

Nieuwkomer Bistro Lin’Eau scoort meteen sterk in Gault Millau-gids

WielsbekeBistro Lin’eau is met 13 punten op 20 een nieuwkomer in de Gault Millau gids. Baptiste Tieberghien (28) en Lisa Van de Cauter (29) startten het restaurant vorig jaar in de oude vlasfabriek Lambrecht in het centrum van Sint-Baafs-Vijve.

 1. Tien schooldirecteurs hebben beter idee dan nieuwe teststrategie met sneltests voor onderwijs: “Elke week een systematische speekseltest”
  Kortrijk/Zwevegem

  Tien schooldi­rec­teurs hebben beter idee dan nieuwe teststrate­gie met sneltests voor onderwijs: “Elke week een systemati­sche speeksel­test”

  De directeurs van de tien middelbare scholen binnen de groep Rhizo in Kortrijk en Zwevegem vragen dat er een systematische preventieve speekseltesting wordt uitgerold in het onderwijs. Ze doen dat nu Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) een nieuwe teststrategie aankondigt. Hij wil de corona-uitbraken in scholen aanpakken met sneltesten voor hoogrisicocontacten. Dat is onvoldoende, menen de directeurs.
 1. Racistische man vernielt buurtwinkel van Afghaanse migrant: "Al-Qaeda, Osama!"
  Play

  Racisti­sche man vernielt buurtwin­kel van Afghaanse migrant: "Al-Qae­da, Osama!"

 2. Brandweer redt kind dat vastzit in haar speeltuig
  Play

  Brandweer redt kind dat vastzit in haar speeltuig