In Wielsbeke stemde ruim 1 op 4 van de inwoners op extreemrechts.
Volledig scherm
In Wielsbeke stemde ruim 1 op 4 van de inwoners op extreemrechts. © Henk Deleu

Meeste VB-stemmers in Wielsbeke, Lendelede, Harelbeke en Kuurne : “Waarom? N-VA was geen optie meer”

Vlaams Belang haalde in onze provincie gemiddeld 20,39 procent van de stemmen bij de federale verkiezingen. Opmerkelijk: in onze regio lag dat percentage enkel in Kortrijk (17,20 procent) en Spiere-Helkijn (13,79 procent) onder dat gemiddelde. In Wielsbeke, Lendelede, Harelbeke en Kuurne woont het grootste aantal Vlaams Belang-stemmers. In Wielsbeke gaat het om ruim een kwart van de bewoners. 

 1. Gault&Millau bekroont in Kortrijk V-Chocolatier by Sweertvaegher, Vercruysse en Beugnies Les Chocolats
  Kortrijk/Marke

  Gault&Millau bekroont in Kortrijk V-Chocola­tier by Sweertvaeg­her, Vercruysse en Beugnies Les Chocolats

  Gault&Millau heeft voor de vijfde keer een selectie van beste chocolatiers bekendgemaakt. Ze staan in de nieuwe gids ‘Finest Chocolatiers in Belgium and Luxembourg 2021’. De selectie gebeurde op basis van anonieme proeverijen door topchefs en inspecteurs. In Kortrijk zijn er drie zaken opgenomen in de gids: V-Chocolatier by Sweertvaegher, Vercruysse en Beugnies Les Chocolats.
 2. 1.214 positieve testen in Zuid-West-Vlaanderen: weekrecords volgen elkaar snel op
  Zuid-West-Vlaanderen

  1.214 positieve testen in Zuid-West-Vlaanderen: weekre­cords volgen elkaar snel op

  De weekrecords in Zuid-West-Vlaanderen volgen elkaar in sneltempo op. De nieuwste weekcijfers van woensdag 14 tot en met dinsdag 20 oktober melden 1.214 positieve testen. Dat zijn er 121 meer dan de cijfers van dinsdag 13 tot en met maandag 19 oktober. Eerder maakte voorzitter Philippe De Coene (sp.a) van de welzijnsintercommunale W13 bekend dat het lokale team voor contactopsporing en brononderzoek fors uitgebreid wordt.