De 48 ton zware kraan helde over en kantelde op de werf aan het sluizencomplex in Ooigem.
Volledig scherm
De 48 ton zware kraan helde over en kantelde op de werf aan het sluizencomplex in Ooigem. © Hans Verbeke

Kraan van 48 ton valt om op werf van sluis in Ooigem: bestuurder geraakt lichtgewond

OoigemAan het sluizencomplex in Ooigem (Wielsbeke), aan het kanaal Roeselare-Leie, is vrijdag een hydraulische hijskraan omgevallen. De kraanman raakte lichtgewond. De schade aan het gevaarte is groot.

  1. Theaterwandeling brengt straks sagen en legendes van de Poelberg tot leven: “Wie na het vallen van de avond alleen rondliep op de Poelberg, riskeerde nooit meer thuis te komen”
    PREMIUM
    Tielt

    Theaterwan­de­ling brengt straks sagen en legendes van de Poelberg tot leven: “Wie na het vallen van de avond alleen rondliep op de Poelberg, riskeerde nooit meer thuis te komen”

    Met ‘De Poelberg Vanessentens ’ is er een gloednieuwe Tieltse theaterwandeling in de maak. Net als bij de eerste editie in Tielt-centrum in 2019 tekent theaterduo Stefaan De Cloet en Danny Verlinden voor regie en scenario. Dit keer dompelen ze de Tieltenaars in de bevreemdende geschiedenis van de Poelberg. Negen sagen, legendes en volksvertellingen komen aan bod. We lichten er samen met historica Ann Callens enkele uit. “De rode draad? Waarschuwingen uit een tijd waarin het leven een pak moeilijker en gevaarlijker was dan vandaag”