De hoek van de Bavikhoofsestraat en de Vinckestraat, in Ooigem
Volledig scherm
De hoek van de Bavikhoofsestraat en de Vinckestraat, in Ooigem © Google Maps

Door werken deels eenrichting in Bavikhoofsestraat

OoigemEr worden tot en met woensdag 30 juni nutswerken in de Bavikhoofsestraat in Ooigem uitgevoerd. Om die werken veilig te kunnen uitvoeren, is er tijdens die periode tijdelijk eenrichting in een deel van de Bavikhoofsestraat.

 1. UiTPAS geeft vanaf 2024 korting op activiteiten in Deinze en vijf omliggende gemeenten: “Voor kansarmen is er een extra laag tarief”
  PREMIUM

  UiTPAS geeft vanaf 2024 korting op activitei­ten in Deinze en vijf omliggende gemeenten: “Voor kansarmen is er een extra laag tarief”

  Punten sparen voor gratis zwembeurten of goedkopere cinematickets, vanaf 1 januari 2024 kan dit met een UiTPAS voor alle inwoners uit Deinze, Nazareth, Sint-Marten-Latem, Gavere, Zulte en De Pinte. Voor kansarmen is er een speciaal tarief. “Mensen in armoede krijgen 80% korting op toegangstickets in culturele- en sportcentra”, zegt voorzitter Thomas Van Ongeval.
  Zulte
 2. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.
 1. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.