Chantal Van Wanseele uit Wielsbeke was één van de automobilisten die aan de kant moesten tijdens de controle in de Wielsbekestraat in Ooigem. De vrouw blies 'safe', kreeg als beloning een BOB-sleutelhanger en mocht nadien weer doorrijden
Volledig scherm
Chantal Van Wanseele uit Wielsbeke was één van de automobilisten die aan de kant moesten tijdens de controle in de Wielsbekestraat in Ooigem. De vrouw blies 'safe', kreeg als beloning een BOB-sleutelhanger en mocht nadien weer doorrijden © Hans Verbeke

BOB-wintercampagne afgetrapt en al meteen prijs: vrouw moet auto laten staan, buurman komt haar ophalen

Ooigem/Menen/Oudenburg‘Mijn BOB is top’ en ‘Groot gelijk dat je nuchter rijdt’, met die slogans is vrijdagavond in West-Vlaanderen de BOB-wintercampagne van start gegaan. Nog tot maandag 6 december om 6 uur wordt intensief gecontroleerd op alcohol en drugs in het verkeer. Niet zonder reden, zo blijkt.

  1. 426 politiemensen controleren aan élke snelweg in West-Vlaanderen: “Actie tegen inbrekers, mensensmokkelaars én drugsdealers”
    Play
    West-Vlaanderen

    426 politiemen­sen controle­ren aan élke snelweg in West-Vlaanderen: “Actie tegen inbrekers, mensensmok­ke­laars én drugsdea­lers”

    Automobilisten die zich zaterdagnamiddag en -avond in de buurt van snelwegen begaven in West-Vlaanderen, liepen grote kans om tegengehouden te worden door de politie. Aan nagenoeg elk op- en afrittencomplex in de provincie stond een controlepost opgesteld. In Ruddervoorde kregen de automobilisten de aanwezigheid van ministers Verlinden, Van Quickenborne, gouverneur Carl Decaluwé, procureur des Konings Filiep Jodts en de voltallige pers er gratis bij. “Het hoofddoel is inbrekersbendes, mensensmokkelaars en drugsdealers onderscheppen”, aldus Verlinden.