Baptiste Tieberghien (30) van restaurant Lin’eau in Sint-Baafs-Vijve met zijn trofee als 'Viskok van het jaar'.
Volledig scherm
PREMIUM
Baptiste Tieberghien (30) van restaurant Lin’eau in Sint-Baafs-Vijve met zijn trofee als 'Viskok van het jaar'. © Henk Deleu

Baptiste (30) mag zich dankzij zijn hippe karnemelkstampers ‘Vischef van het Jaar’ noemen: “Ik wil trots kunnen zijn op alles wat uit mijn keuken komt”

Wielsbeke13,5/20 in de Gault Millau-gids én de titel ‘Viskok van het Jaar’: november blijkt een topmaand voor Baptiste Tieberghien (30) van restaurant Lin’eau in Sint-Baafs-Vijve. Lin’eau startte in 2019 als eenvoudige bistro, maar intussen is de zaak uitgegroeid tot een echt gastronomisch restaurant. “Aan de lopende band aardappelen schillen, ik werd daar niet gelukkig van”, zegt chef Baptiste. “Nu kan ik echt trots zijn op de borden die mijn keuken buitengaan.”

 1. “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost
  TV

  “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost

  Goed nieuws voor de fans van de bekroonde jongerenreeks ‘Hacked’, want het tweede seizoen is in aantocht. In de eerste tien afleveringen maakte de kijker kennis met de drie hechte vrienden Nilou (Alicia Andries), Malick (Misha van der Werf) en Adanne (Helena Tengan), die gechanteerd en geteisterd werden door een genadeloze hacker. Maar nu is het tijd voor de andere kant van het verhaal. De fans komen eindelijk wat meer te weten over de hacker zélf.
 2. Grootouders voor het klimaat geven tips in bib
  Zulte

  Grootou­ders voor het klimaat geven tips in bib

  Namens Grootouders voor het klimaat komt Rob De Winter op woensdag 8 februari naar de bibliotheek van Zulte. Aan de hand van tal van tips toont hij aan dat iedereen zijn of haar steentje kan bijdragen aan een klimaatvriendelijke wereld. ‘Grootouders voor het klimaat’ is een beweging van grootouders die bezorgd zijn over de klimaatcrisis. Zij willen graag een leefbare wereld nalaten aan hun kleinkinderen. Deze vereniging telt enkele bekende ambassadeurs zoals Janine Bischops, Warre Borgmans, Dirk Draulans, Wouter Torfs en Marc De Bel. Het evenement start om 19.30 uur en de toegang bedraagt 6 euro.