Tom Dumoulin en Joop Zoetemelk.
Volledig scherm
Tom Dumoulin en Joop Zoetemelk. © Videostill

Zoetemelk noemt besluit Dumoulin dapper: “Hopelijk komt hij terug, want ik zie hem graag fietsen”

WielrennenJoop Zoetemelk, de winnaar van de Tour in 1980, spreekt van een ‘dapper’ besluit van Tom Dumoulin om zijn fiets tijdelijk aan de wilgen te hangen. “Ik vind het heel jammer om te horen, want ik geniet van hem als wielrenner.” 

1 reactie

 • Catherine MISTIAEN

  1 maand geleden
  Mijn vader volgde in de (heerlijke) jaren zeventig elk jaar de Ronde van Frankrijk op tv, en de kinderen keken mee. Joop Zoetemelk is een klinkende naam die ik onthouden heb uit de verslagen van die tijd: nostalgie.
 1. Gelijkheid prijzengelden nog niet in zicht op de weg: winst in Le Samyn levert Kopecky amper 510 euro op (en met dank aan een sponsor ook een auto)
  PREMIUM
  Wielrennen
  11

  Gelijkheid prijzengel­den nog niet in zicht op de weg: winst in Le Samyn levert Kopecky amper 510 euro op (en met dank aan een sponsor ook een auto)

  Welgeteld 510 euro prijzengeld houdt Lotte Kopecky over aan haar zege in ‘Le Samyn des Dames’. Eén elfde van wat de mannelijke laureaat opstrijkt. Davide Ballerini streek 16.000 euro op in de Omloop, Anna van der Breggen slechts… 930 euro of 5,5% van het totale prijzengeld. Is het dan zo moeilijk om gelijkheid van prijzengelden in te voeren? Flanders Classics: “Onze prioriteit ging naar de live uitzending van de Omloop voor vrouwen, daarvoor was ook een bedrag met zes cijfers nodig.
 2. Voorbereiding Van der Poel verloopt niet vlekkeloos na stuurbreuk: “We willen zeker zijn dat niemand gewond raakt, tot we weten wat er gebeurde”
  PREMIUM
  Wielrennen
  10

  Voorberei­ding Van der Poel verloopt niet vlekkeloos na stuurbreuk: “We willen zeker zijn dat niemand gewond raakt, tot we weten wat er gebeurde”

  Omdat dinsdag in de GP Samyn zijn stuur in twee stukken brak, moet Mathieu van der Poel morgen in de Strade Bianche noodgedwongen starten met een andere fiets. Constructeur Canyon onderzoekt of er een veiligheidsprobleem is met haar gloednieuwe modellen Aeroad CF SLX en Aeroad CFR. Is het een groot probleem dat de Nederlendse kampioen plots naar een vorige fiets moet teruggrijpen?
 1. Mignolet: "Ik raak de bal met de hand, ja. Maar de goal van Standard komt er ook na buitenspel"

  Mignolet: "Ik raak de bal met de hand, ja. Maar de goal van Standard komt er ook na buitenspel"

 2. Clement na nederlaag op Sclessin: "Het wordt heel bizar"
  Play

  Clement na nederlaag op Sclessin: "Het wordt heel bizar"