Mathieu van der Poel, Peter Sagan en Greg Van Avermaet zijn enkele van de blikvangers op het WK gravel.
Volledig scherm
PREMIUM
Mathieu van der Poel, Peter Sagan en Greg Van Avermaet zijn enkele van de blikvangers op het WK gravel. © Photo News/ANP/rv

Zin om net als Van der Poel, Sagan en Van Avermaet de gravelbike te ontdekken? Ontdek de tips van onze expert: “Fun, vrijheid én veiligheid”

wielrennenZondag zijn de ogen meer dan ooit gericht op het WK gravel in het Italiaanse Veneto, want met onder meer Mathieu van der Poel, Peter Sagan en Greg Van Avermaet staan er enkele kleppers van het wegwielrennen aan de start. Voor de fun, misschien wel voor een resultaat maar toch vooral om hun fietsenmerk en het gravel op de kaart te zetten. Wat is er toch zo leuk aan de gravelbike? Wat is juist het verschil met een mountainbike of koersfiets? En waar moet je beginnen als je er zelf eentje wil kopen? Gravelexpert en -liefhebber Christophe Impens legt het voor je uit.

12 reacties

 • adri zuiderwijk

  2 maanden geleden
  Met de roze trui, etappe overwinning, de trui vd strijdvaardigste staat Mathieu niet op 0 natuurlijk, Greg en Gilbert igst nog wel, vanaf zondag zal hij de overwinningen weer aan elkaar rijgen als betere sprinter in de cross met Tom..
 • adri zuiderwijk

  2 maanden geleden
  Fun, vrijheid en veiligheid is zoveel meer dan een trui erbij, hij heeft er al ruim voldoende int geel en rose, wie doet het hem na?
 • Danny Casseau

  2 maanden geleden
  Is tijd voor. Een trui te behalen dit jaar nog op nul
 • viaene philippe

  2 maanden geleden
  Voor de fun ik denk het niet een wk is een wk en geen kermiskoers.
 • wim rooyakkers

  2 maanden geleden
  De renners die in de herfst van hun carrière zijn,die gaan gravelbiken,hopelijk geldt dit nog niet voor Mathieu.
 1. Lotte Kopecky moet na relatiebreuk met Kieran De Fauw op zoek naar nieuwe trainer: “Dit zal geen negatieve impact hebben”
  Play
  Wielrennen
  7

  Lotte Kopecky moet na relatie­breuk met Kieran De Fauw op zoek naar nieuwe trainer: “Dit zal geen negatieve impact hebben”

  “Het is een keuze die je maakt.” Een punt zetten achter een relatie is nooit makkelijk en al helemaal niet wanneer die partner ook nog je trainer is, zoals in het geval van Lotte Kopecky (27). De renster die in 2022 de ene sportieve triomf na de andere kende, brak recent met haar vriend Kieran De Fauw (38) en moet meteen ook op zoek naar een nieuwe coach. “Op korte termijn, ja.”