BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Zilver voor Alec Segaert op WK tijdrijden voor beloften, wereldtitel voor Waerenskjold: “Heb nog drie jaar tijd om stapje beter te doen”

WK WielrennenAlec Segaert heeft de zilveren medaille veroverd op het WK tijdrijden voor beloften. Onze 19-jarige landgenoot, een eerstejaarsbelofte, moest het na een titanenstrijd afleggen tegen de bijna drie jaar oudere Noor Sören Waerenskjold - het verschil bedroeg finaal 16 seconden. De Brit Leo Hayter vervolledigde het podium. Segaert toonde zich na afloop dan ook een tevreden man.

19 reacties

 • Jean Driesen

  4 maanden geleden
  Prachtige prestatie, maar vooral ben ik getroffen door de ambitie van deze jongen, en hij durft die ambitie ook uitspreken! Ik hoop maar dat de trollen die Remco daardoor tot wanhoop wilden drijven nu stilletjes in hun hok blijven en die Belgische ambitie niet afstraffen met idiote haatcampagnes tegen zijn persoon en tegen zijn prestaties!
 • adri zuiderwijk

  4 maanden geleden
  Scandinaviërs zullen de spits af blijven bijten, steken er fysiek ver bovenuit en de volgende Deen of Noor staat wel weer klaar next year, langlaufen zorgt voor oersterke hamstrings die bij fietsen ook van pas komen, zie het 10000m wereldrecord bij het schaatsen van een nieuwkomer..
 • Wilfried DE HERT

  4 maanden geleden
  Proficiat , voortzetting en toekomst van onze reputatie in tijdrijden.
 • johan hermans

  4 maanden geleden
  Top prestatie , proficiat
 • Florent Marien

  4 maanden geleden
  Prachtige wedstrijd gereden jongeman. Wanneer je meer dan 50 per uur rijdt mag je zeer tevreden zijn met je prestatie.
 1. KOERS KORT. Groenewegen laat zich verrassen door Milan in Saudi Tour
  Wielrennen
  5

  KOERS KORT. Groenewe­gen laat zich verrassen door Milan in Saudi Tour

  Jonathan Milan (Bahrain-Victorious) heeft de tweede rit in de Saudi Tour (2.1) gewonnen. De Italiaan haalde het na 184 km in Shalal Sijlyat Rocks in de sprint voor Dylan Groenewegen. In deze langste rit van de Saudi Tour, over 184 km, reden drie renners al vroeg weg: Muhamad Nur Aiman Mohd Zariff, Manabu Ishibashi en Enekoitz Azparren. Ze verzamelden een mooie bonus op het peloton. Na de bonussprint moest Muhamad Nur Aiman Mohd Zariff wel lossen, het duo voorop reed vervolgens een voorgift van maar liefst 7:30 bij elkaar op het peloton.