Mathieu van der Poel met advocaat Michael Bowe.
Volledig scherm
Mathieu van der Poel met advocaat Michael Bowe. © NOS

“Zijn partner was in tranen en hij was zelf ook zeer teleurgesteld”: Van der Poel krijgt boete en mag drie jaar Australië niet in na dispuut in hotel

WielrennenEen boete van dik 1.000 euro en drie jaar verbannen uit Australië: dat is de straf die Mathieu van der Poel (27) krijgt voor het duwen van twee tienermeisjes op de vooravond van het WK. Dieptepunt na de grootste wielerheisa van het jaar.

184 reacties

 • Argus Vercauteren

  2 maanden geleden
  Pestgedrag wordt beloond. Die ouders vinden het normaal dat hun kinderen pestkoppen zijn: tja, mijn kind schoon kind. De moeder verwachtte om een of andere vreemde reden dat hij in Australië nog een tijdje bleef. Eigenlijk zou van der Poel is een schadevergoeding mogen eisen. Die ouders zijn waarschijnlijk Australiërs ("locals") en dat is een mogelijke verklaring voor het strenge vonnis.
 • Peter Jacobs

  2 maanden geleden
  Met andere woorden: in Australië moet je toelaten dat je heel de nacht uit je slaap gehouden wordt, door tieners beukend op je deur. Het enige dat je mag doen is de receptie bellen en wachten totdat de security goesting heeft om uit hun bed te komen. Het recht op zelfverdediging bestaat niet meer ingeval van #metoo.
 • Wim Senecaut

  2 maanden geleden
  Zijn kamergenoot was verkouden daarom is hij ergens anders gaan slapen.
 • Walter Van Criekinge

  2 maanden geleden
  KNWU had een afgesloten vleugel afgehuurd maar mijnheer moest en zou bij zijn vriendin slapen op een openbaar toegankelijk gedeelte. Had bij zijn maten moeten blijven, geen compassie mee.
 • Raphaël Defour

  2 maanden geleden
  Dacht dat ouders ook verantwoordelijk zijn voor wat de kinderen uitspoken. Niet dus? Of moet dit nog volgen?