Fabio Jakobsen verloor heel wat tanden, maar heeft inmiddels weer een mooi gebit.
Volledig scherm
PREMIUM
Fabio Jakobsen verloor heel wat tanden, maar heeft inmiddels weer een mooi gebit. © Instagram/Photo News

Zijn gezicht was vierkant en hij was alleen nog herkenbaar aan zijn ogen: het straffe verhaal van Fabio Jakobsen die helemaal terug is na horrorcrash

WielrennenFabio Jakobsen (Deceuninck-Quick.Step, 24) is helemaal terug. De Nederlander schoot vandaag voor de tweede keer raak in de Vuelta. En zeggen dat hij vorig jaar nog aan de dood ontsnapte. Een terugblik op die verschrikkelijke horrorcrash in de Ronde van Polen. “Elke keer dacht ik: dit is het, ik ga dood”, doet Jakobsen zijn verhaal, met zijn vriendin Delore aan zijn zijde. “Er is twee keer een priester langs geweest om voor me te bidden.”

14 reacties

 • Michel Wellens

  2 maanden geleden
  Een drama met een prachtig einde waarin Fabio een ongelooflijk doorzettingsvermogen toont en resultaat met daarbovenop de medici en verzorgpersoneel die dit allemaal weer mogelijk maakten alsook de mensen rond hem die zijn blijven geloven in Fabio. Gewoon prachtig !
 • pascal Vanderlinden

  2 maanden geleden
  Petje af ! Je moet het toch maar doen zo een crash gedaan hebben in een sprint , en een jaar later terug sprints winnen terug tussen de andere sprinters. Dit getuigd van zeer veel moed en doorzetting.
 • andree van hulle

  2 maanden geleden
  ¨Proficiat voor je doorzettingskracht bij verschrikkelelijke val en de weg naar wat je nu bereikt hebt Voor velen ben je een voorbeeld dat het kan
 • alfons moons

  2 maanden geleden
  Echt waar : hier kan je alleen maar bewondering voor hebben ! Dikke chapeau !
 • Ronny Dooms

  2 maanden geleden
  Nog maar eens bewezen dat prof-wielrenners een ras apart zijn top prestatie kerel doe zo verder
 1. KOERS KORT. Staf en renners Deceuninck-Quick.Step rijden nog zeker tot 2026 in BMW-wagens
  Wielrennen
  2

  KOERS KORT. Staf en renners Deceuninck-Quick.Step rijden nog zeker tot 2026 in BMW-wa­gens

  Het Duitse automerk BMW zal ook de komende jaren de wagens voor de staf en renners van Deceuninck-Quick.Step leveren. ‘The Wolfpack’ - die al sinds begin 2019 met BMW rijdt - bereikte een nieuwe overeenkomst tot 2026. Om de verlengde samenwerking te vieren, kreeg wereldkampioen Julian Alaphilippe van het Le Couter en Lemmens – Le Couter BMW-dealership een gloednieuwe BMW X5 xDrive45e Plug-in Hybride.