Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

Zes vrouwen die door Koers zkt. Vrouw vol voor hun wielerdroom gaan: “Dankzij het fietsen vul ik mijn dagen”

WielrennenKoers zkt. Vrouw gaat in ons land op zoek naar nieuw vrouwelijke wielertalent. De respons op de talentenjacht is enorm. Zes vrouwen die via het project vol voor de droom gaan, vertellen over hun liefde voor de fiets. Van een succesvolle onderneming van La Cannibale tot een scherpere tijd dan ex-wereldkampioene Annemiek van Vleuten. “Ik dacht altijd dat ik al te oud was om nog met wielrennen te beginnen.”

5 reacties

 • Wim David

  7 maanden geleden
  Koers is niet alleen hard tijden. Tactiek, waaiers, boordje rijden, juist schakelen, peleton rijden, bochten nemen, techniek algemeen, eten, drinken. Als je bv iedere bocht 10m moet laten dan moet je 2x zo sterk zijn als de rest om bij te blijven. Maar succes allemaal!
 • louis meuleman

  7 maanden geleden
  Als die zo hard kunnen rijden hoe komt het dan dat ze nog nooit een koers hebben gewonnen
 • Gino Denil

  7 maanden geleden
  In het peloton kunnen rijden is ook een gave. Er zijn er die het kunnen van in hun eerste wedstrijd. En er zijn er die het bij de prof's nog niet kunnen.
 • Nadine Kesteleyn

  7 maanden geleden
  Deze Dames zijn een gevaar in het peloton zonder enige ervaring Ervaren rensters rijden al van bij de aspiranten tot de belofte ! Stop AUB deze onzin Er zijn genoeg belofte volle dames die zeker een profcontract verdienen
 • Herman De Gent

  7 maanden geleden
  Hard rijden is één, in een peloton rijden is twee. Al kun je nog zo hard fietsen als de beste, als je niet in een peloton kan rijden zal je zeer veel energie verspelen. Dat is nu net wat je wel moet doen, zo energiezuinig meerijden. Ik wens deze dames toch veel succes, het is een mooie onderneming.
 1. Bijna 1.000 fietsende vrouwen willen profwielrenster worden - of toch een poging wagen in Koers zkt. Vrouw: “Ze weten vaak niet hoe hard ze kunnen rijden”
  Wielrennen

  Bijna 1.000 fietsende vrouwen willen profwiel­ren­ster worden - of toch een poging wagen in Koers zkt. Vrouw: “Ze weten vaak niet hoe hard ze kunnen rijden”

  Eerst waren ze met 3.800, nu nog met 848, straks worden het er 50, dan 10 en tenslotte is er ééntje die de job van haar leven vindt: profwielrenster worden. Het succes van Koers zkt. Vrouw - een soort van The Voice voor gepassioneerde fietsende vrouwen - overstijgt vele malen de verwachting. Om van het stilaan ontluikende talent nog maar te zwijgen, zegt bedenker Stefaan Maene (42) van Starcasino. “Vrouwen weten vaak niet hoe hard ze met de fiets kunnen rijden.” Wat is Koers zkt. Vrouw en hoe gaat het precies in z’n werk?
 2. KOERS KORT. Hirschi blijft leider in Luxemburg - Valgren wint opnieuw - Hodeg troeft Sagan af in Slovakije
  Wielrennen

  KOERS KORT. Hirschi blijft leider in Luxemburg - Valgren wint opnieuw - Hodeg troeft Sagan af in Slovakije

  Alvaro Hodeg (Deceuninck-Quick.Step) heeft de eerste etappe in de 65e Ronde van Slovakije (2.1) gewonnen. De 25-jarige Colombiaan sprintte na 158,4 kilometer naar de zege in Kosice. Hij haalde het voor thuisrijder Peter Sagan en de Zuid-Afrikaan Janse van Rensburg. Hodeg neemt ook de leiderstrui over van de Australiër Kaden Groves, die woensdag de proloog won. Hij heeft zes seconden voor op Sagan. Graves is op negen seconden derde.