Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

Zes jaar geleden tussen leven en dood, nu triomfeert hij op het vreemdste BK ooit: het straffe verhaal van vechtjas Dries De Bondt

WielrennenWat u hiermee moet? Simpel. Snel wegdenken, de vreemde omstandigheden waarin dit BK in Anzegem werd gereden. Over tien jaar herinnert niemand ze zich nog. Onthoud gewoon de naam, die voor altijd op de erelijst staat: Dries De Bondt. En of het verdiend is. “Nu ga ik mezelf ‘de kop in’ drinken bij een dik pak friet”, glimlachte hij.

  1. Het ideale geschenk voor de eindejaarsdagen: KoersKalender 2021
    Wielrennen

    Het ideale geschenk voor de eindejaars­da­gen: KoersKalen­der 2021

    “Ze ploegen eerst een modderweg ondersteboven en smijten er dan vanuit de hemel een hoop kasseien over. Zo maken ze een hel.” (Chris Horner) “Als je moe bent, moet je demarreren, want dan zijn de anderen ook moe.” (of hoe simpel koerstactiek kan zijn volgens Briek Schotte). En: “Bang ben je in het donker, niet in de sprint.” (Olaf Ludwig) Deze en nog veel meer beroemde, scherpe, ernstige maar ook grappige quotes uit een recent of ver verleden verzamelde auteur, wielerfreak en medestichter van het Centrum Ronde van Vlaanderen (CRVV) Geert Vandenbon in ‘KoersKalender 2021’, een unieke, eigenwijze scheurkalender voor het komende jaar.