Zenuwslopende beelden vanuit ploegwagen Jumbo-Visma: “Het is écht niet te zien op de finishfoto”

WielrennenSpannende momenten, ook in de wagen van Jumbo-Visma. Meer dan tien minuten lang bleef iedereen in het ongewisse. Wie had nu de Amstel Gold Race gewonnen? Wout van Aert? Of toch Tom Pidcock? Ploegleiders Grischa Niermann en Frans Maassen schreeuwden Wout vooruit, grepen zich bij het zien van de herhaling naar de haren maar kwamen dan toch met het verlossende nieuws. “Ze zeggen dat je wint. Gefeliciteerd. Maar het was niet te zien op de finishfoto.” Kijk hieronder naar de beelden! 

13 reacties

 • Wouter Van de Walle

  3 weken geleden
  Sport is passie, mooi
 • Marcus Camps

  3 weken geleden
  Het verschil was heel duidelijk zichtbaar op de finishfoto. Op het camerabeeld van 25 beelden per seconde uiteraard niet, het is meer dan een halve meter verschil tussen twee beelden ! Met wat software kan je in functie van tijd wat rommelen met de afstand maar het blijft onnauwkeurig. Tienduizend beelden per seconde zoals de moderne finishfoto's opleveren geeft dit een verschil tot een mm weer. (naargelang de snelheid). Op de meet heb je nooit een foto. Altijd eentje ervoor en eentje erna.
 • Peter Thys

  3 weken geleden
  ik dacht dat telde wie eerst over de meet is en niet OP de meet !
 • Eddy Marijnissen

  3 weken geleden
  Als Pidcock zelf zou gezien hebben dat hij won, zou hij of zijn ploeg toch gereageerd hebben? Er is dan ook geen twijfel dat Wout won...
 • Johan Royberghs

  3 weken geleden
  Van aert wint met 2mm verschil op de finish foto als je echt de moeite doet om het zien en je vergelijkt het is het echt wel te zien zij het nipt er kan nooit sprake 2ijn van 2 winnaars als er een verschil is ook al is het maar 1mm of 2 mm wat echt wel te zien is als je de moeite wil doen om te vergelijken...ik lees hier dat sommige het nodig vinden om na te trappen omdat het jumbo visma is en gelegen in Nederland ..zet is een brilletje op als je het niet ziet van aert is de winnaar voila
 1. Umpire voelt zich zwaar geïntimideerd door boze vader van tennisster en vraagt bescherming: “Kan iemand in mijn buurt blijven?”
  Play
  Tennis
  2

  Umpire voelt zich zwaar geïntimi­deerd door boze vader van tennisster en vraagt bescher­ming: “Kan iemand in mijn buurt blijven?”

  11:00
 2. Hallucinant schandaal rond ‘spannendste 2 sportminuten van het jaar’ in VS: winnend toppaard blijkt gedopeerd
  Play
  Meer sport
  2

  Halluci­nant schandaal rond ‘spannend­ste 2 sportminu­ten van het jaar’ in VS: winnend toppaard blijkt gedopeerd

  12:01