BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Yves Lampaert voor het eerst Flandrien en Sanne Cant mag opnieuw juichen, maar Pieter Serry is de pineut van de avond

WielrennenBelgisch kampioen Yves Lampaert is in het Casino-Kursaal van Oostende voor het eerst in zijn loopbaan verkozen tot Flandrien van 2018. Bij de vrouwen ging de trofee voor het tweede jaar op rij naar wereldkampioene veldrijden Sanne Cant. Pieter Serry van zijn kant houdt minder leuke herinneringen over aan het Gala.

13 reacties

 • René Van Halen

  3 jaar geleden
  In het land der blinden is Lampaert koning. Deze verkiezing legt het uiterst zwakke wielerjaar van de Belgen bloot. Ik snap alleen niet waarom Wout van Aert niet genomineerd was. Wereldkampioen veldrijden en een schitterend voorjaar. Ik denk net dat er een Belgische wielrenner een beter jaar had.
 • glenn wouters

  3 jaar geleden
  Moeten bij de uitreiking van de gouden schoen ook eens doen. Dan zijn de poppen aan het dansen. Doping controles zijn nodig, maar je moet niet overdrijven.
 • Ronny Popelier

  3 jaar geleden
  Yves Lampaert is de verdiende winnaar van de Flandrien. Yves samen met Quick-Step floors c team de besten en nummer 1 in en van het peloton. Zelfs enkel Yves Lampaert komt in aanmerking voor de kristallen fiets. Was de meer winnaar en kampioen van België. Mooie plaatsen tweede derde vijfde enz is mooi , maar men spreekt enkel van de winnaar, en dit was Lampi. Dikke proficiat, Yves en Quick-Step floors c team.
 • serge vansteenkiste

  3 jaar geleden
  Waarom zou Sanne deze niet verdienen ze heeft de gehele winter het veldrijden voor dames op de kaart gezet, welke titels hebben de anderen behaald. Sanne was Nationaal, Europees en Wereldkampioene stond op nr 1 UCI ranking als dat niet voldoende is weet ok het ook niet meer.
 • N Nijs

  3 jaar geleden
  Schandalig hoe ze hier bezig zijn met de sport af te breken..eerst waren het de motars nu de sporters..hebben blijkbaar niks anders te doen!!
 1. Getekende Evenepoel beperkt schade en is na zware rit nu de uitgesproken Wolfpack-kopman
  Play
  Giro
  9

  Getekende Evenepoel beperkt schade en is na zware rit nu de uitgespro­ken Wolf­pack-kop­man

  Geen roze voor Remco. Het zal hem ongetwijfeld worst wezen. Veel belangrijker is dat Evenepoel zich in ellendige weersomstandigheden op weg naar Sestola niet liet verrassen en hij op de scherprechter Colle Passerino, de eerste echt klimtest in deze Giro, geen grote averij opliep. Elf seconden op Bernal en Landa, die zijn verwaarloosbaar. In tegenstelling tot de Portugees João Almeida. Na de officieuze is Remco nu ook de officiële kopman van Deceuninck-Quick-Step.
 2. Nieuwe beelden tonen impact van crash waarbij Landa sleutelbeen brak, Spanjaard morgen al onder het mes
  Play
  Giro
  9

  Nieuwe beelden tonen impact van crash waarbij Landa sleutel­been brak, Spanjaard morgen al onder het mes

  Wat een simpele overgangsrit moest worden, werd voor Mikel Landa en Pavel Sivakov de hel. Remco Evenepoel zag met de klap twee belangrijke concurrenten voor het klassement uitvallen. Sivakov is de superluitenant van topfavoriet Bernal. Landa was hier “om de Giro te winnen”, maar wordt morgen plots geopereerd. Achteraf kwam er op sociale media veel kritiek richting de organisatie vanwege de gevaarlijke finale.
 1. Herbeleef hoe Caleb Ewan tweede spurt won in deze Giro
  Play

  Herbeleef hoe Caleb Ewan tweede spurt won in deze Giro

 2. "Wat een eikel, die ploegleider!": Serry omver gereden door volgwagen BikeExchange
  Play

  "Wat een eikel, die ploeglei­der!": Serry omver gereden door volgwagen BikeExchan­ge