Wout van Aert op veldrittraining in het Kempense zand.
Volledig scherm
Wout van Aert op veldrittraining in het Kempense zand. © ©kramon

Wout van Aert: “Soms vraag ik me af wat ik mezelf aandoe”

WielrennenNa een succesvol wielerjaar richt Wout van Aert (26) zijn pijlen nu op het veld. De renner van Jumbo-Visma blikt op de website van zijn sponsor Red Bull terug én vooruit. “Soms vraag ik me af wat ik mezelf aandoe door zo’n druk programma te rijden.” 

3 reacties

  • Roger Deprez

    8 maanden geleden
    Wout doe wat je denkt te moeten doen en de rest is bijzaak, want in 2020 was je mijlen ver de beste renner in de wereld.
  • André Van der Poorten

    8 maanden geleden
    Als ge jong zijt moet je het doen Wout ! Geef maar goe gas !
  • Jos Du Lion

    8 maanden geleden
    Niet aantrekken man zorg voor jezelf en dat ze je goed betalen, doe zo verder je bent top en wordt nog beter.
  1. Ook Bernal treurt om tragisch overlijden Julián Esteban Gómez, de jongen die huilde na zijn Tourzege: “Vandaag huilen we om jou”
    wielrennen
    1

    Ook Bernal treurt om tragisch overlijden Julián Esteban Gómez, de jongen die huilde na zijn Tourzege: “Vandaag huilen we om jou”

    De dertienjarige Julián Esteban Gómez is in Colombia tijdens een fietstocht aangereden door een vrachtwagen, de jongen overleed ter plaatse. De dader pleegde vluchtmisdrijf en liet het jongetje aan zijn lot over. Julián werd wereldberoemd toen hij weende van geluk bij de eindoverwinning van zijn landgenoot Egan Bernal in de Tour de France van 2019. De winnaar van de afgelopen Ronde van Italië was zijn grote voorbeeld en treurt mee.
  2. RECONSTRUCTIE. De historische dag van Wout van Aert: “Wat er nu in België gebeurt, is veel belangrijker dan wielrennen”
    PREMIUM
    Tour de France
    12

    RECONSTRUC­TIE. De histori­sche dag van Wout van Aert: “Wat er nu in België gebeurt, is veel belangrij­ker dan wielrennen”

    Het decor was feëeriek, zijn benen monsterlijk en de euforie groots. Wout van Aert (26) heeft opnieuw één van zijn doelen kunnen afvinken door in Saint-Emilion de tweede tijdrit in deze Tour de France te winnen - en wel op indrukwekkende wijze. “Deze wou ik absoluut op mijn palmares. Met een bergrit en een tijdrit erbij, begint het stilaan een mooi lijstje te worden.” Reconstructie van een nagenoeg perfecte dag.