Jumbo-Visma op stage in de Sierra Nevada.
Volledig scherm
Jumbo-Visma op stage in de Sierra Nevada. © RV

Wout van Aert op schema voor Dauphiné, waar klassement geen doel is: “We rijden er in functie van de Tour”

WielrennenTerwijl de Tour-ploeg van Ineos Grenadiers zich op hoogte voorbereidt op Tenerife en Tadej Pogacar begint aan zijn hoogtestage in Livigno, bivakkeert Jumbo-Visma met Wout van Aert, Primoz Roglic en co. in de Sierra Nevada. “Iedereen traint zonder beperkingen. We zitten op schema voor de Tour.”

7 reacties

 • peter De ridder

  1 maand geleden
  Zeg Wout , die trui staat je goed, Nog nooit heb ik de belgische driekleur zo veel gezien in de tour als vorig jaar. Dus doe er nog maar enkele jaren bij. Remco mag ze van mij ook dragen, want dat is ook een aanvaller puur sang;
 • Wouter Van de Walle

  1 maand geleden
  Ze zullen allen klaar zijn, behalve de belangrijkste niet, Roglic.. Ze hebben al veel laten liggen door hem
 • Liliane Wuyts

  1 maand geleden
  Interessante mededeling : deelname van Roglic en Vingegaard aan de Dauphiné staat nog niet vast. Geeft misschien mogelijkheden aan Van Aert. Ik hoop het alleszins.
 • Patrick Wallaert

  1 maand geleden
  En altijd maar weer hetzelfde stramien bij Jumbo Visma . We bereiden ons voor op de tour . Dauphine rijden we als voorbereiding . Altijd maar voorbereiden op de tour ( wat zeker ok is) Hopelijk mag Wout dan zijn gang gaan want werken voor Roglic brengt niet veel op . Als Pogacar niets voorkrijgt dan heeft Roglic geen schijn van kans tegen Pogacar .
 • Liliane Wuyts

  1 maand geleden
  Veel succes mannen !
 1. Geprikkelde Yves Lampaert aast op derde tijdrittitel, maar dan moet zijn heup wel standhouden
  BK tijdrijden
  5

  Geprikkel­de Yves Lampaert aast op derde tijdritti­tel, maar dan moet zijn heup wel standhou­den

  Thuisrijder Victor Campenaerts is formeel: “Voor mij is Yves Lampaert een grotere favoriet dan Remco.” Titelverdediger Lampaert dook de voorbije dagen veel op in de media, maar niet zozeer over zijn tijdritkwaliteiten. De West-Vlaming van Quick.Step is geprikkeld en gemotiveerd, maar moet hopen dat zijn heup stand houdt. “Na de val in Roubaix is dat een tere plek geworden.”
 2. Wat een overmacht: Pogacar laat zege aan ploegmaat Majka na verlies van een potje... blad-steen-schaar
  Play
  Wielrennen
  3

  Wat een overmacht: Pogacar laat zege aan ploegmaat Majka na verlies van een potje... blad-steen-schaar

  Dat heet dan indruk maken: Tadej Pogacar heeft de voorlaatste rit in de Ronde van Slovenië opnieuw naar zijn hand gezet met ploegmaat Rafal Majka. De Sloveense Tourwinnaar liet de zege in de koninginnenrit van de ronde van zijn eigen land aan zijn meesterknecht nadat ze met z’n tweeën op een vijftal kilometer van de meet waren weggereden op de slotklim. Pogacar en Majka reden in de laatste kilometer rond als was het een doorgedreven training bergop. Het duo kon van ver beginnen vieren, een potje blad-steen-schaar zou over de zege beslissen. Pogacar koos voor steen, de Pool voor blad. Majka mocht zo een wiel eerder dan Pogacar over de meet rijden. Het is voor de Pool de tweede ritzege van de week. Pogacar blijft uiteraard leider. Een eerste groepje achtervolgers met onder meer Ravasi, Barcelo en Albanese kwam 20 seconden later over de meet.
 1. KOERS KORT. Alaphilippe en Asgreen halen Tour
  Play
  Wielrennen
  4

  KOERS KORT. Alaphilip­pe en Asgreen halen Tour

  Het ziet ernaar uit dat Quick.Step-Alpha Vinyl dan toch op z’n sterkst aan de start van de Tour zal komen, volgende week vrijdag in Kopenhagen. Julian Alaphilippe is hersteld van zijn zware crash in Luik-Bastenaken-Luik, de ultieme test zondag in het Frans kampioenschap in Chôlet mag geen noemenswaardig probleem vormen voor de wereldkampioen. En ook met Kasper Asgreen, die bij een valpartij in de Ronde van Zwitserland een diepe vleeswonde aan de knie opliep, komt het in principe goed voor de ‘Grand Départ’ in eigen land. (JDK)