Remco Evenepoel en Wout van Aert.
Volledig scherm
Remco Evenepoel en Wout van Aert. © Photo News/BELGA

Wout van Aert na bewogen vlucht geland in Canada: “Evenepoel verdient het om de Vuelta te winnen”

WielrennenNa een bewogen vlucht arriveerde ook Wout van Aert dinsdag in het Canadese Québec. Hij is hier om de laatste hand te leggen aan zijn WK-voorbereiding. Ondertussen volgt hij de belevenissen van Remco Evenepoel op de voet. “Hij verdient het om de Vuelta te winnen.” Ook Tadej Pogacar heeft trouwens niks dan lof voor de huidige leider in de Ronde van Spanje.

23 reacties

 • Jonah Kemps

  3 maanden geleden
  Het is duidelijk dat er vorig jaar wat zaken misgelopen zijn die ik vooral toewijs aan de bondscoach maar ze zitten nu allebei in de selectie en ze moeten ook allebei als kopman starten. Anders krijg je achteraf weer dat schijnheilig gedoe ik extra time koers dat hij wel de benen had om te winnen (zijn werk was op 40 km van de meet afgelopen dus hoe kan je dat nou beweren maar goed). Remco ook gewoon buiten de ploegtactiek houden en een vrije rol geven en er zeker niet achter gaan rijden...
 • Philip Bonte

  3 maanden geleden
  Remco moet gewoon werken voor Wout Van Aert.Iets anders ,genuanceerd of tussenin geeft toch de mogelijkheid om te hervallen in ploegliefdes.Hij moet het tempo hoog houden om Wout het te laten afmaken.Of Remco moest solo een monsterontsnapping kunnen positief afronden,maar die kans is int huidige wielrennen nihil.
 • Lore Janssen

  3 maanden geleden
  Feit is dat het één (Evenepoel voor Alaphilippe) wél gebeurt op een WK, en het andere niét (Roglic voor van Aert). Conclusie: Evenepoel mag niet voor Alaphilippe rijden.
 • bernard vermeulen

  3 maanden geleden
  Remco moet thuis blijven die heeft al bewezen dat hij zich niet aan de afspraak kan houden, dus geen 3 de keer Olympische spelen en Wk zijn al ruim voldoende, trouwens die zal toch zo leeg zijn als iet, en dat hij zich maar bewijst in de tijdrit, daar geeft Wout hem alle kansen door zelf te passen.
 • adri zuiderwijk

  3 maanden geleden
  Remco mag niet voor Ala werken maar Primoz moest wel voor Wout werken, wie de schoen past..
 1. Chauffeur die Davide Rebellin (51) dood reed en vluchtmisdrijf pleegde, opgepakt in Duitsland
  Play
  Wielrennen
  39

  Chauffeur die Davide Rebellin (51) dood reed en vluchtmis­drijf pleegde, opgepakt in Duitsland

  De vrachtwagenchauffeur die woensdag Davide Rebellin (51) op de fiets aanreed, waarna de Italiaanse ex-renner overleed aan zijn verwondingen, is gevonden. De man die het dodehoekongeval veroorzaakte, keerde na de aanrijding nog even om, maar pleegde nadien vluchtmisdrijf. Twee dagen later is hij gesnapt in Duitsland. Het gaat om een 62-jarige Duitser, die in 2001 al eens door een rood licht had gereden in het Italiaanse Foggia en in 2014 zijn rijbewijs tijdelijk zag ingetrokken worden na rijden onder invloed in het Italiaanse Chieti.
 2. “Steken Van Aert en co er straks weer bovenuit? Ik wil het nog zien”: onze columnist Niels Albert merkt dat niveau momenteel heel hoog ligt
  PREMIUM
  VELDRIJDEN
  25

  “Steken Van Aert en co er straks weer bovenuit? Ik wil het nog zien”: onze columnist Niels Albert merkt dat niveau momenteel heel hoog ligt

  Een spannende cross, veel toeschouwers én een aangename verrassing, dat zag Niels Albert in de Beekse Bergen. Heeft het veldrijden dan wel Pidcock, Van der Poel en Van Aert nodig? “Ja, want hen wil je altijd zien koersen”, meent onze columnist, die zich afvraagt of zij er straks weer bovenuit zullen steken. “Op sommige omlopen zullen Vanthourenhout en Sweeck een heel eind meegaan.”