GOYVAERTS/GMAX AGENCY
Volledig scherm
© GOYVAERTS/GMAX AGENCY

WK-SELECTIES. Pedersen en Roglic níet, Alaphilippe, Pogacar en Van der Poel wél: deze renners verschijnen aan de start van het WK in Wollongong

WielrennenZondag 25 september vindt het WK wielrennen plaats. In het Australische Wollongong zoeken we een opvolger voor de tweevoudige wereldkampioen Julian Alaphilippe. Op deze pagina vindt u een handig overzicht van de verschillende selecties die de deelnemende landen aan het vertrek brengen.

8 reacties

 • eric debanne

  3 maanden geleden
  Hopelijk een Belg wereldkampioen 🤞 Of wordt het een verrassing zoals vorig week ...😏
 • Walter De Vuyst

  3 maanden geleden
  Pojacar is niet meer de renner van een tweetal jaren geleden. Heb hem dit jaar in 'Dwars door Vlaanderen ' door het ijs zien zakken na een 'chasse patatte' . Ook in de TDF was het niet veel soeps en mocht hij tevreden zijn dat hij het wiel van Vingegaard kon volgen .
 • Jean De Grande

  3 maanden geleden
  Zéér handig overzicht.
 • Gino Denil

  3 maanden geleden
  Als beste ééndagsrenner zou het Wout moeten zijn. Maar Wout, Mathieu en Julian in dezelfde wedstrijd. Dat is in het voordeel van Tadej of misschien Remco.
 • Ann Van hecke

  3 maanden geleden
  Als je de deelnemerslijst over alle landen heen ziet hoeft het niemand te verwonderen dat er iemand van Quickstep wereldkampioen wordt zondag!
 1. Veelvraat Remco Evenepoel wint ook Vlaamse Reus: “Teken dat ik iedereen blij heb kunnen maken”
  Play
  Wielrennen
  7

  Veelvraat Remco Evenepoel wint ook Vlaamse Reus: “Teken dat ik iedereen blij heb kunnen maken”

  Het blijft individuele prijzen regenen voor Remco Evenepoel (22). Na eerder onder meer de Kristallen Fiets en gisteren de Vélo d’Or mocht de wereldkampioen vandaag de Vlaamse Reus in ontvangst nemen. Evenepoel werd niet alleen wegens zijn sportieve prestaties tot winnaar uitgeroepen, maar ook door hoe hij terugkeerde na zijn zware val. “Dat vind ik een hele eer”, aldus de winnaar.
 2. Niels Albert brandt Vanthourenhout, Sweeck en co vooruit in strijd tegen ‘Grote Drie’: “Geloof erin en vécht”
  PREMIUM
  VELDRIJDEN
  1

  Niels Albert brandt Vanthouren­hout, Sweeck en co vooruit in strijd tegen ‘Grote Drie’: “Geloof erin en vécht”

  Onze columnist Niels Albert zag dit weekend de rentree van de wereldkampioen in het veld. Was het in Merksplas duidelijk dat hij nog niet zoveel op de crossfiets had gezeten, dan zag je daar zondag in Overijse niet veel meer van, klinkt het. Maar het idee dat Pidcock vanaf volgend weekend moeilijk te verslaan zal zijn, daar doet onze columnist niet aan mee. “Als Vanthourenhout in Overijse één belangrijk signaal gaf, dan is het wel dat het kán.” Ook als Van der Poel en Van Aert terugkeren. Vandaar zijn warme oproep: “Werp niet bij voorbaat de handdoek.”