BELGA/HLN
Volledig scherm
PREMIUM
© BELGA/HLN

“Wielrennen is een ploegsport geworden en daar heeft Patrick Lefevere haast in zijn eentje voor gezorgd”

OmloopDe kop is eraf: het peloton heeft de eerste koers op Vlaamse bodem achter de kiezen. En drie keer raden: de overwinning was voor Deceuninck-Quick.Step. Onze chef wielrennen Marc Ghyselinck zag dat de ploeg van Patrick Lefevere dé ploeg van de Omloop was: “Daar verbleekte al de rest bij.”

17 reacties

 • Gino Denil

  2 maanden geleden
  In de tijd van Merckx was het ook al een ploegsport. Het verschil met nu is dat alle goede renners toen geconcentreerd zaten in 2 of 3 ploegen. De spoeling was veel dunner. En in die tijd was het nog meer de kopman dia alles inpikte en de rest van zijn ploeg degradeerde tot superknechten.
 • rik cappelle

  2 maanden geleden
  @dedecker DQS vandaag 1 & 3 in de Royal Bernard Drome Classic. Een Cat.1Pro koers ! Geeft het niet dat het 2 renners zijn zonder charisma en persoonlijkheid ? Zo ja, gelieve hun verontschuldigingen dan te aanvaarden aub.
 • Erwin Van Roy

  2 maanden geleden
  mensen die spreken als Jos zullen waarschijnlijk supporter zijn van Lotto-Soudal en kijken met lede ogen aan hoe jaar na jaar QS 60-70 koersen wint en dit terwijl ze bij Lotto blij mogen zijn dat ze er 10-15 winnen. QS is al jaren met Lefevere een van de beste ploegen zelfs de Belgen en er zijn maar weinig World ploegen die hun renner opleiden ze kopen ze allemaal.
 • Frederik Groessens

  2 maanden geleden
  in het wielrennen telt de ploeg en de namen van de sponsors op die ploegtruitjes...nationaliteit is enkel van belang op het wielrennen. net zoals in het voetbal nationaliteit enkel van belang is voor EK of WK...of is Vormer ineens geen goeie club brugge speler meer?
 • Eddy Boone

  2 maanden geleden
  Blij te zien dat de koers de gemoederen doet oplaaien. Moet niet altijd over zonnepanelen of Corona gaan.En vandaag VDP erbij ...
 1. EXCLUSIEF. “Kijk eens in de ‘voiture’. Het is maar koers hé”: bekijk hier het eerste deel van de miniserie ‘Wout’
  Play
  PREMIUM
  Wielrennen

  EXCLUSIEF. “Kijk eens in de ‘voiture’. Het is maar koers hé”: bekijk hier het eerste deel van de miniserie ‘Wout’

  6 april
 2. Ex-turnster Aagje Vanwalleghem over verontschuldigingen: "Belangrijk moment"
  Play

  Ex-turn­ster Aagje Vanwalleg­hem over veront­schul­di­gin­gen: "Belangrijk moment"