Victor Campenaerts en Wout van Aert strijden om deelname aan de olympische tijdrit.
Volledig scherm
PREMIUM
Victor Campenaerts en Wout van Aert strijden om deelname aan de olympische tijdrit. © Photonews

Wielerbond maakt deze week selectiecriteria bekend voor olympische tijdrit: Van Aert of Campenaerts?

WielrennenWie mag voor ons land als tweede tijdrijder, na Remco Evenepoel (19), naar de Olympische Spelen in Tokio? De strijd tussen Victor Campenaerts (28) en Wout van Aert (25) belooft een thriller te worden. 

9 reacties

 • julien verhaeghe

  1 jaar geleden
  van aert zal sterker dan ooit terug komen dus zeker wout van aert. is ook met glans Belgisch kampioen of is dat al vergeten ?
 • eric maier

  1 jaar geleden
  Welke thriller ? Wout is bezig met revalidatie en hoe lang dat duurt en waar hij uitkomt is koffiedik kijken. Campenaerts is normaal gezien NU vrijwel zeker. Wout met een niveau van de Dauphine en Tour, is Campenaerts kansloos. die presteerde nooit echt top in lange wedstrijd-tijdritten als specialist, de verschillen met de andere tijdritspecialisten waren vaak groot. Als internationaal tijdritspecialist is hij de 2e rang, met alle respect. dit is gewoon realiteit.Uurrecord of niet
 • Peter Berg

  1 jaar geleden
  Denk dat het nog net te vroeg zal zijn voor Wout, die blessure zal wellicht een heel seizoen in zijn nadeel spelen.
 • Johan Hendrickx

  1 jaar geleden
  Natuurlijk Campenaerts, Wout kan dan nog niet het niveau hebben van in de Dauphiné. Eerstgenoemde zou wel baat kunnen hebben bij een mentalcoach, hij geeft soms een beetje een onzekere indruk.
 • Thierry Verhaegen

  1 jaar geleden
  Als ze nu voor Van Aert kiezen, dat zou getuigen van bijzonder weinig intelligentie. Van Aert zei zelf dat hij vreesde om ooit nog zijn oude niveau te halen, dat kan je nu nog absoluut niet inschatten. Als de keuze nu moet gemaakt worden is het 100% zeker campenaerts. Jammer voor Van Aert maar het is de enige logische keuze
 1. KOERS KORT. Niet meer sprinten in Katowice waar Fabio Jakobsen doodsmak maakte - Doet Valverde er jaartje bij?
  Wielrennen
  1

  KOERS KORT. Niet meer sprinten in Katowice waar Fabio Jakobsen doodsmak maakte - Doet Valverde er jaartje bij?

  Katowice, waar op 5 augustus vorig jaar Fabio Jakobsen een doodsmak maakte, zal in de Ronde van Polen 2021 niet langer dienen als aankomstplaats van een rit in lijn. In Katowice zal alleen een tijdrit worden georganiseerd. De finishlijn in Katowice gaat bergaf, renners halen er erg hoge snelheden en ze wordt door renners als erg gevaarlijk beschouwd. Vorig jaar, bij een sprint met ruim 80 km/u, vloog de ongelukkige Nederlandse renner Fabio Jakobsen door de vangrails na een aanrijding met Dylan Groenewegen. Jakobsen herstelt nog steeds van de gevolgen, maar dit jaar komt er dus geen sprint. Dat maakte de UCI woensdag bekend, tijdens een webinar over de nieuwe veiligheidsmaatregelen in het wielrennen. (MG)
 2. KOERS KORT. Gilbert rijdt onder meer Milaan-San Remo en E3 - Bernal start in Strade Bianche, Moscon niet
  Koers Kort

  KOERS KORT. Gilbert rijdt onder meer Mil­aan-San Remo en E3 - Bernal start in Strade Bianche, Moscon niet

  Philippe Gilbert (Lotto Soudal) heeft donderdag via Twitter zijn koersprogramma voor de maand maart onthuld. De 38-jarige renner verschijnt normaal aan de start van Parijs-Nice (7-14 maart), de E3 Harelbeke (26 maart) en Gent-Wevelgem (28 maart). Op 20 maart waagt hij ook nog eens een poging om Milaan-San Remo aan zijn palmares toe te voegen. ‘La Primavera’ is het enige Monument dat nog ontbreekt op zijn erelijst.
 1. Boonen in HLN Sportcast over voorbereiding Van Aert: “Je kunt op stage diep gaan, maar die typische piekjes in wedstrijden vallen moeilijk te simuleren”
  Play
  HLN Sportcast

  Boonen in HLN Sportcast over voorberei­ding Van Aert: “Je kunt op stage diep gaan, maar die typische piekjes in wedstrij­den vallen moeilijk te simuleren”

  5 maart
 2. Mignolet: "Ik raak de bal met de hand, ja. Maar de goal van Standard komt er ook na buitenspel"

  Mignolet: "Ik raak de bal met de hand, ja. Maar de goal van Standard komt er ook na buitenspel"