Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Wereldkampioen Peter Sagan trekt op hoogtestage

Peter Sagan (Bora-Hansgrohe) kan maar niet genoeg krijgen van Amerika. De wereldkampioen arriveerde al een week eerder op Amerikaanse bodem voor de start van de Ronde van Californië en verlengt zijn verblijf in de States met nog twee weken.

 1. “Ik koester de momenten dat ik mijn zoon kan vastpakken na de koers”: herbekijk de docu ‘Wout’, een unieke terugblik op het wielerjaar van Wout van Aert
  Play
  Exclusieve docu
  4

  “Ik koester de momenten dat ik mijn zoon kan vastpakken na de koers”: herbekijk de docu ‘Wout’, een unieke terugblik op het wielerjaar van Wout van Aert

  In de docu ‘Wout’ komt Wout van Aert (27), te herbekijken bij VTM GO, terug op zijn wielerjaar. Met zeges in Gent-Wevelgem, de Amstel Gold Race, drie ritten in de Tour en een zilveren medaille op de Olympische Spelen werd het een grand cru. En dat was het ook op privévlak met de geboorte van Georges. “Ik put kracht uit mijn zoon.”
 2. Jon Dibben wint tijdrit van 24 kilometer in Big Bear Lake, Majka is leiderstrui kwijt
  Ronde van Californië

  Jon Dibben wint tijdrit van 24 kilometer in Big Bear Lake, Majka is leiders­trui kwijt

  Jonathan Dibben toonde zich de snelste tegen de klok in de tijdrit van de Ronde van Californië (World Tour). De Brit van Team Sky legde het parcours van 24 kilometer in Big Bear Lake af in 28:27, zeven seconden sneller dan Brent Bookwalter (BMC). Andrew Talansky (Cannondale-Drapac) vervolledigde het podium met een derde plaats op 16 seconden. Rafal Majka verloor zijn leiderstrui aan George Bennett (LottoNL-Jumbo) die vierde werd in de tijdrit. Hij telt nu 35 seconden voorsprong op de Pool daags voor de slotrit.
 3. KOERS KORT. De Buyst tot eind 2024 bij Lotto-Soudal
  Wielrennen

  KOERS KORT. De Buyst tot eind 2024 bij Lot­to-Soud­al

  Lotto-Soudal heeft het contract van de jarige Jasper De Buyst (28) opengebroken. Onze landgenoot - die nog tot eind 2022 vastlag - blijft nu zeker tot eind 2024 bij de ploeg van de nationale loterij koersen. De Buyst was de voorbije jaren een belangrijke schakel in de sprinttrein van Caleb Ewan. Een rol die hij ook in de toekomst wil blijven vervullen. “Uiteraard zal ik me de komende seizoenen ook voor de volle honderd procent geven in dienst van Caleb Ewan. Ik zet al enkele jaren mijn persoonlijke ambities opzij in dienst van een kopman. Daarom wordt het wat aftoetsen om opnieuw ook mijn eigen kans te gaan. Het zou in ieder geval fijn zijn om een combinatie te kunnen doen. Uiteraard wil ik graag nog enkele koersen winnen.”