AFP
Volledig scherm
© AFP

Weer prijs! Philipsen sprint in Albacete naar tweede ritzege: “Pagina van gisteren is zo snel omgedraaid”

VueltaJasper Philipsen (23) heeft na de tweede ook de vijfde etappe in de Ronde van Spanje gewonnen. Onze landgenoot van Alpecin-Fenix was in een massasprint sneller dan Fabio Jakobsen, de winnaar van gisteren. Rein Taaramäe moest z'n leiderstrui na een massale val in de finale afgeven aan Kenny Elissonde.

9 reacties

 • bob jansens

  2 maanden geleden
  aan Monique Bolen, je hebt gelijk, met de huidige reglementen van de ProTour hebben zijn als beste niet-ProTour ploeg het recht om te starten, maar het is net het feit dat zij veel meer succes hebben dan een groot gedeelte van de ProTour ploegen, dat deze ploegen kan inspireren de ProTour regels te veranderen zodat het startrecht van niet-ProTour ploegen in ProTour koersen ingeperkt kan worden.
 • Ronny Popelier

  2 maanden geleden
  Jasper was al vertrokken terwijl Fabio nog ingesloten was. Fabio was de rapste in de laatste 120 meter, maar kwam tekort. Twee mooie sprinters in de Vuelta.
 • guy raeymakers

  2 maanden geleden
  Merlier is inderdaad ook snel maar als die een bergrit moet doen geeft hij gewoon op. Tienmaal meer respect voor Jasper die rijd tenminste de grote rondes uit.
 • monique bolen

  2 maanden geleden
  Bob Jansens, zij hebben recht van in gelijk welke wedstrijd te starten en ook te weigeren aan bepaalde wedstrijden deel te nemen. Zij hebben ook verplichtingen maar niemand heeft het recht om hun rekening te maken, ze hebben een team dat goed in elkaar steekt en begeerd word waar sommige Pro-teams alleen maar kunnen van dromen.
 • bob jansens

  2 maanden geleden
  Hoelang gaan de ProTour ploegen nog dulden dat een continentale ploeg (met minder financiële verplichtingen) aan alle grote wedstrijden mag deelnemen?
 1. Dubbel feest voor Johan Museeuw, die 56 wordt en exact 25 jaar geleden wereldkampioen werd: “Lugano is altijd het eerste dat de mensen vernoemen”
  Play
  Wielrennen
  7

  Dubbel feest voor Johan Museeuw, die 56 wordt en exact 25 jaar geleden wereldkam­pi­oen werd: “Lugano is altijd het eerste dat de mensen vernoemen”

  Johan Museeuw viert vandaag een dubbele verjaardag. Hij wordt 56 en het is tegelijk 25 jaar geleden dat hij wereldkampioen werd. Lugano 1996 zal voor hem altijd bijzonder blijven. “Het is altijd het eerste dat de mensen vernoemen”, zegt hij. “Het gaat altijd eerst over het feit dat ik wereldkampioen ben geworden, pas daarna gaat het over mijn drie overwinningen in de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix.”
 2. Remco Evenepoel dit seizoen nog één keer in actie
  Wielrennen
  9

  Remco Evenepoel dit seizoen nog één keer in actie

  Voor hij een punt zet achter zijn seizoen en met vakantie gaat, komt Remco Evenepoel nog één keer in actie. Komend weekend doet hij normaal mee aan de Chrono des Nations, een tijdrit in Les Herbiers, bij Nantes. “Hij wil dat graag”, legt Lefevere uit. “Het was normaal niet de bedoeling, maar wellicht is hem een mooie startpremie geboden. En waarom ook niet. Hij doet dat graag, hij heeft er nog zin in. Wij sturen gewoon een verzorger en mechanieker mee met de auto en dat is het. Daarna is het echt gedaan.”
 1. Zondagskind Pogacar nodigt bovenop het parcours ook de concurrentie uit: “Het is lastig, dat vind ik wel leuk”
  Play
  Tour de France

  Zondags­kind Pogacar nodigt bovenop het parcours ook de concurren­tie uit: “Het is lastig, dat vind ik wel leuk”

  De Slovenen zijn enthousiast. Tadej Pogacar (23) en Primoz Roglic (31) kunnen de Tour van volgend jaar best wel pruimen. Er is vanalles wat: een korte tijdrit, een lange tijdrit, wind in Denemarken, hoogtemeters, kasseien, grindstroken en dan mag Egan Bernal (24) er gerust ook nog bij voor de titelverdediger. “Beter doen dan dit seizoen? Dat kan me eigenlijk niet schelen.”