De cover van het boek.
Volledig scherm
De cover van het boek. © RV

WEDSTRIJD. Win hier een van de vijf gesigneerde exemplaren van ‘Phil’, het officiële huldeboek van Philippe Gilbert

WielrennenPhilippe Gilbert (40) heeft z'n laatste officiële koers al gereden, maar vandaag neemt onze landgenoot écht afscheid met een event op de Cauberg in het Nederlandse Valkenburg. Daar won Gilbert vier keer de Amstel Gold Race én werd hij in 2012 wereldkampioen. Naast fietsen zal Gilbert ook zijn officiële huldeboek (van de hand van Le Soir-collega Stéphane Thirion, in samenwerking met uitgeverij Borgerhoff & Lamberigts, kostprijs: 27,5 euro) voorstellen. Onze redactie mag vijf gesigneerde exemplaren weggeven, die u kan winnen via onderstaande wedstrijd.

1 reactie

 • Xander Stroobant

  3 maanden geleden
  Mag ik het hebben?
 1. KOERS KORT. Groenewegen laat zich verrassen door Milan in Saudi Tour
  Wielrennen
  5

  KOERS KORT. Groenewe­gen laat zich verrassen door Milan in Saudi Tour

  Jonathan Milan (Bahrain-Victorious) heeft de tweede rit in de Saudi Tour (2.1) gewonnen. De Italiaan haalde het na 184 km in Shalal Sijlyat Rocks in de sprint voor Dylan Groenewegen. In deze langste rit van de Saudi Tour, over 184 km, reden drie renners al vroeg weg: Muhamad Nur Aiman Mohd Zariff, Manabu Ishibashi en Enekoitz Azparren. Ze verzamelden een mooie bonus op het peloton. Na de bonussprint moest Muhamad Nur Aiman Mohd Zariff wel lossen, het duo voorop reed vervolgens een voorgift van maar liefst 7:30 bij elkaar op het peloton.
 1. Een topsnelheid van bijna 68 km/u, waarom Remco Evenepoel ook in het aantrekken van massasprints uitblinkt: “Zijn kopbeurt is er twee à drie waard”
  PREMIUM
  Wielrennen
  8

  Een topsnel­heid van bijna 68 km/u, waarom Remco Evenepoel ook in het aantrekken van massa­sprints uitblinkt: “Zijn kopbeurt is er twee à drie waard”

  De klimmer. De tijdrijder. De aanvaller. Ja, zelfs de spurter kenden we al. Maar de occasionele sprintloods die Remco Evenepoel (22) in de Ronde van San Juan weer even in zich tot leven wekt, verdient enige toelichting. Zeker als die met bijna 68 kilometer per uur het halve peloton om z'n moeder doet roepen. “In zijn eentje knapt hij soms het werk op van twee, drie pionnen.”