Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

Wat maakt de blessure van Remco Evenepoel zo complex? En wat is de fysieke impact? “Een aardbeving die een diepe scheur in het aardoppervlak veroorzaakt”

WielrennenKomt goed, laten we daar van uitgaan. Zeker nu Remco Evenepoel alle tijd neemt om volledig te genezen. Een absolute ‘must’, is dat wel. Bondsdokter Kris Van Der Mieren en ‘ervaringsdeskundige’ Bert Roesems over wat een schaambeenbreuk met een mens kan doen.

8 reacties

 • Lisette Van Eester

  2 maanden geleden
  Lisette Van Eester .Als ik in Remco zijn plaats zou zijn , ik reed zeker geen grote ronde meer dit jaar. Je hebt zeker nog 15 jaar .
 • jean witse

  2 maanden geleden
  De Giro wordt in 2021 zowieso uitgesteld. In Italie zoals in de rest van Europa moet de derde torenhoge golf nog komen - zal wel pieken in de maanden maart - april waarbij de lijken uit de ziekenhuisvensters vallen. In die omstandigheden zal er een volledige extreme lockdown zijn zoals in 2020 waarbij de Italianen hun huis niet meer uitmogen. Dan zal er ook geen koers of eender welke sport zijn. Mogen nog blij zijn dat ze 1 keer per week naar de supermarkt mogen.
 • Marcus Camps

  2 maanden geleden
  Remco was al veel te vroeg vollen bak aan het trainen in Spanje. Het is nog een heel lang seizoen, stond echt mager al, en dat had nooit goed gekomen. Nog drie maanden tot LBL als hij er dan wil staan, is tijd genoeg. Zo'n jonge gast heeft echt geen drie maanden om in conditie te komen en hij heeft bovendien zes weken goed gewerkt zonder te overdrijven voor nieuwjaar nog, dus de basis is er wel.
 • Ronny Popelier

  2 maanden geleden
  De blessure na de zware duik, valpartij van Remco en de herstelling zal de eerste grote overwinning zijn voor Remco. Wens toch een voorspoedig herstel en een eerste mooie overwinning. Succes Remco.
 • Leo Deckx

  2 maanden geleden
  Was na bekkenbreuk ook te vroeg van geen kwaad bewust en na 3 weken dacht ik dat het voorbij was en liep zonder krukken, dag Jan 4 maanden ja, en dan nog.
 1. Wie rijdt waar? De protagonisten in Parijs-Nice en Tirreno–Adriatico uitgelicht
  Wielrennen

  Wie rijdt waar? De protagonis­ten in Pa­rijs-Ni­ce en Tirreno–Adriatico uitgelicht

  Vandaag gaat Parijs-Nice van start. Eén week lang strijdt het peloton om de felbegeerde gele trui in de Koers naar de Zon. Ook in Italië staat vanaf woensdag een rondje van een week op het menu met Tirreno-Adriatico. Welke renners maken van de gelegenheid gebruik om top te zijn in de Vlaamse voorjaarsklassiekers en welke coureurs zorgen in de Gouden Klassiekers voor punten door het eindklassement naar zich toe trekken?
 1. Amateurbeelden tonen hoe Van der Poel als een raket omhoog vloog, Alaphilippe: “En ik dacht dat ik snel reed”
  Play
  Wielrennen
  34

  Amateur­beel­den tonen hoe Van der Poel als een raket omhoog vloog, Alaphilip­pe: “En ik dacht dat ik snel reed”

  10:06
 2. Van Aert: "Inhoud is er, maar ik mis nog wat scherpte"
  Play

  Van Aert: "Inhoud is er, maar ik mis nog wat scherpte"