Lotte Kopecky.
Volledig scherm
Lotte Kopecky. © REUTERS

Wat een slotdag: Lotte Kopecky is wereldkampioene in de puntenkoers, De Ketele en Ghys pakken brons in de ploegkoers

WK baanwielrennenBelgië heeft op de slotdag van het WK baanwielrennen in Roubaix de verzameling medailles nog wat uitgebreid - mét een wereldtitel dan nog. Lotte Kopecky (25) veroverde het goud in de puntenkoers, terwijl Kenny De Ketele (36) en Robbe Ghys (24) brons pakten in de ploegkoers.  

59 reacties

 • ghislain lefever

  1 jaar geleden
  Goud , Archibald en Wild, twee absolute toppers na haar. Hoog in te schatten!
 • Reygaerts raf

  1 jaar geleden
  Waw ik ben er ondersteboven van. In een niche sport voor de happy few waar ge aan immens vele (on) zinnige disciplines kunt en moogt meedoen eens de beste zijn, nogmaals waw.
 • Andre Vereecke

  1 jaar geleden
  Proficiat lotte met uw gouden medaille en uw twee zilveren
 • vanrobaeys franky

  1 jaar geleden
  proficiat
 • rudy ronsijn

  1 jaar geleden
  Lotte, sportvrouw van het jaar!
 1. KIJK. Zo loodste Evenepoel Jakobsen naar de zege met een kopbeurt van 2,2 (!) kilometer: “Misschien wel snelste lead-out ooit”
  Wielrennen
  14

  KIJK. Zo loodste Evenepoel Jakobsen naar de zege met een kopbeurt van 2,2 (!) kilometer: “Misschien wel snelste lead-out ooit”

  Wereldkampioen of niet, Remco Evenepoel gaf vooraf al aan dat hij zich in deze Ronde van San Juan met veel plezier zou uitsloven voor sprinter Fabio Jakobsen. En of hij woord houdt: waar het zondag nog mis ging, was het gisteren wél prijs voor Soudal-Quick.Step. Mét een glansrol voor Evenepoel, die met een kopbeurt van maar liefst 2,2 kilometer het bedje spreidde voor Jakobsen. “Mooie revanche voor zondag”, was Evenepoel duidelijk bij onze man in Argentinië.
 1. “Wie dacht dat Van Aert vingers in de neus wereldkampioen gaat worden, heeft het bij het verkeerde eind”
  PREMIUM
  VELDRIJDEN
  22

  “Wie dacht dat Van Aert vingers in de neus wereldkam­pi­oen gaat worden, heeft het bij het verkeerde eind”

  In Benidorm kregen we zondag het laatste - beklijvende - duel tussen de ‘Grote Twee’ voor het WK. Met Van der Poel als winnaar. Dat zag ook onze columnist Niels Albert, die zich meteen afvraagt wat dat zal geven in Hoogerheide: “Wie wereldkampioen wil worden, zal een goed tactisch plan moeten hebben. In de wedstrijd zelf krijgen ze elkaar er moeilijk af. Dan moet je weten: hoe en waar moet ik toeslaan?”