Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

Wat bezielde Dylan Groenewegen, niet de braafste van het pak? “Hij wíst dat er ging gevallen worden”

Wielrennen“Een bowlingbal die iedereen omver kegelt.” De Amsterdammer Dylan Groenewegen (27) heeft niet de reputatie van een kamikaze, maar is ook geen koorknaap. “Hij is een typische sprinter”, zegt Oliver Naesen. “Een vriendelijke jongen, maar als hij de streep ziet, verandert hij in een killer.” Hoe is dit kunnen gebeuren? We vroegen het niet alleen aan Naesen maar ook aan ex-topsprinter Frank Hoste.

33 reacties

 • JOHNNY DUPONT

  10 maanden geleden
  Yves François, geeft de meest geschikte straf aan : schorsen tot wanneer de wielrenner die hij kwetst opnieuw zelf op niveau een wedstrijd kan aanvatten.
 • Mark Peeters

  10 maanden geleden
  Wat ik zak zie je bijna in elke sprint, nu zijn er gewonden en is het drama, als er niemand zou gevallen zijn sprak men er al niet meer over, maar dit is zeker niet bewust zoals velen schrijven/denken.
 • Robert Weers

  10 maanden geleden
  Dit is toch allemaal niets nieuws bij het sprinten? Wel nieuw in de laatste jaren zijn koersen, georganiseerd door incompetenten. Sprinten in een afdaling en ongeschikte hekken bij de finish. Lefevre is een farizeer uit het dopingtijdperk. Zotte reactie!
 • Jan Gielen

  10 maanden geleden
  Voldoet niet aan de criteria voor poging tot moord, maar wel voor poging tot doodslag. Dader was bij volle verstand.
 • Polutnik Ronald

  10 maanden geleden
  Wie het zich nog herinnert de spurt bij het wereld kampioenschap met Claude Criquillion , die was ook in de dranghekken geduwd . En er werd ook niets aan gedaan om hem als wereld kampioen uit te roepen . Dus zijn we nu nog even ver .