Evenepoel en Pogacar. “Ze hopen allemaal dat ze de nieuwe Evenepoel of de nieuwe Pogacar ontdekken. Ze zijn allemaal op zoek naar het volgende wonderkind”, vertelt makelaar Dries Smets over de strijd van wielerploegen om talenten.
Volledig scherm
PREMIUM
Evenepoel en Pogacar. “Ze hopen allemaal dat ze de nieuwe Evenepoel of de nieuwe Pogacar ontdekken. Ze zijn allemaal op zoek naar het volgende wonderkind”, vertelt makelaar Dries Smets over de strijd van wielerploegen om talenten. © AFP

'War on talent' in de koers. Wielerploegen voeren felle strijd om jonge talenten: "Zelfs juniors hebben nu een manager”

WielrennenHet verhaal van belofte William Junior Lecerf (19) leest niet fraai: buitengegooid bij Lotto-Soudal omdat hij volgend jaar naar de opleidingsploeg van Quick.Step trekt. Koers op zijn lelijkst, maar het toont hoe het er vandaag aan toegaat: er is een felle strijd aan de gang om jonge talenten. Hoe komt het dat ‘the War on Talent’ de laatste jaren zo hard is toegenomen?

4 reacties

 • Marc vleminck

  3 maanden geleden
  De essentie van wielrennen zal altijd de kwaliteit van de atleet blijven en degelijke inkomens hebben hun intrede gemaakt een 10 a 15 jaar geleden. De druk op jonge renners maakt dat ze inderdaad minder lange carrières zullen hebben maar atletisch zullen zij torenhoog boven vele sporten blijven uitsteken. Op zich is er niets veranderd de beste atleet komt er systematisch bovenuit. het enige voordeel vandaag is dat er goed gescout wordt en daardoor renners doorstromen die vroeger geen kans hadden
 • wim rooyakkers

  3 maanden geleden
  Wielrennen is totaal veranderd tenopzichte van enige jaren geleden, als nieuweling of junior met pa en ma in de auto, haar de koers, omkleden in de auto ,of bij een aanwonende in de garage, nu in een luxe camper naar de koers, ieder heeft een trainer,massage, duur materiaal, op stage.het is een dure aangelegenheid als een zoon of dochter koerst,
 • pierre samaey

  3 maanden geleden
  Men zal wielrennen nooit met voetbal kunnen vergelijken ook niet op gebied van centen. Wielrennen is ook een andere beleving de vedetten staan veel dichter bij de mensen.
 • Lowi Verborgt

  3 maanden geleden
  Wielrennen zal net als voetbal een zuiere geldkwesie worden en nog weinig met sport te maken hebben. Net zoals voetbal dat nu al geen sport meer kan genoemd worden.
 1. Waarom Eli Iserbyt zich geen zorgen moet maken over zenuwaandoening ischialgie: “Het is behandelbaar en het gaat voorbij”
  PREMIUM
  Veldrijden
  2

  Waarom Eli Iserbyt zich geen zorgen moet maken over zenuwaan­doe­ning ischialgie: “Het is behandel­baar en het gaat voorbij”

  En zo heeft het wielrennen er alweer een medische term bij. Eli Iserbyt heeft ischialgie en de vraag is of dat wel of niet een probleem is voor de rest van zijn seizoen. Niet, zegt Iserbyt zelf. Niet, zegt ook dokter Joris Bleyen, neurochirurg aan het AZ Maria Middelares in Gent: “Ischialgie is behandelbaar en het gaat voorbij.”