Evenepoel en Pogacar. “Ze hopen allemaal dat ze de nieuwe Evenepoel of de nieuwe Pogacar ontdekken. Ze zijn allemaal op zoek naar het volgende wonderkind”, vertelt makelaar Dries Smets over de strijd van wielerploegen om talenten.
Volledig scherm
PREMIUM
Evenepoel en Pogacar. “Ze hopen allemaal dat ze de nieuwe Evenepoel of de nieuwe Pogacar ontdekken. Ze zijn allemaal op zoek naar het volgende wonderkind”, vertelt makelaar Dries Smets over de strijd van wielerploegen om talenten. © AFP

'War on talent' in de koers. Wielerploegen voeren felle strijd om jonge talenten: "Zelfs juniors hebben nu een manager”

WielrennenHet verhaal van belofte William Junior Lecerf (19) leest niet fraai: buitengegooid bij Lotto-Soudal omdat hij volgend jaar naar de opleidingsploeg van Quick.Step trekt. Koers op zijn lelijkst, maar het toont hoe het er vandaag aan toegaat: er is een felle strijd aan de gang om jonge talenten. Hoe komt het dat ‘the War on Talent’ de laatste jaren zo hard is toegenomen?

4 reacties

 • Marc vleminck

  3 maanden geleden
  De essentie van wielrennen zal altijd de kwaliteit van de atleet blijven en degelijke inkomens hebben hun intrede gemaakt een 10 a 15 jaar geleden. De druk op jonge renners maakt dat ze inderdaad minder lange carrières zullen hebben maar atletisch zullen zij torenhoog boven vele sporten blijven uitsteken. Op zich is er niets veranderd de beste atleet komt er systematisch bovenuit. het enige voordeel vandaag is dat er goed gescout wordt en daardoor renners doorstromen die vroeger geen kans hadden
 • wim rooyakkers

  3 maanden geleden
  Wielrennen is totaal veranderd tenopzichte van enige jaren geleden, als nieuweling of junior met pa en ma in de auto, haar de koers, omkleden in de auto ,of bij een aanwonende in de garage, nu in een luxe camper naar de koers, ieder heeft een trainer,massage, duur materiaal, op stage.het is een dure aangelegenheid als een zoon of dochter koerst,
 • pierre samaey

  4 maanden geleden
  Men zal wielrennen nooit met voetbal kunnen vergelijken ook niet op gebied van centen. Wielrennen is ook een andere beleving de vedetten staan veel dichter bij de mensen.
 • Lowi Verborgt

  4 maanden geleden
  Wielrennen zal net als voetbal een zuiere geldkwesie worden en nog weinig met sport te maken hebben. Net zoals voetbal dat nu al geen sport meer kan genoemd worden.
 1. Spotgoedkope telefoon bij je abonnement? Deze providers pakken uit met de strafste eindejaarskortingen (en zo interessant zijn ze écht)
  Mijntelco

  Spotgoedko­pe telefoon bij je abonnement? Deze providers pakken uit met de strafste eindejaars­kor­tin­gen (en zo interes­sant zijn ze écht)

  We bevinden ons in de laatste weken van 2022 en dat betekent dat er interessante kortingen te scoren zijn bij de telecomproviders, onder meer op abonnementen en smartphones. Vanaf Black Friday tot na het einde van het jaar loont het de moeite om een kijkje te nemen. Mijntelco.be ging op zoek naar de strafste deals en vertelt je waar je best rekening mee houdt.
 2. Lotte Kopecky moet na relatiebreuk met Kieran De Fauw op zoek naar nieuwe trainer: “Dit zal geen negatieve impact hebben”
  Play
  Wielrennen
  7

  Lotte Kopecky moet na relatie­breuk met Kieran De Fauw op zoek naar nieuwe trainer: “Dit zal geen negatieve impact hebben”

  “Het is een keuze die je maakt.” Een punt zetten achter een relatie is nooit makkelijk en al helemaal niet wanneer die partner ook nog je trainer is, zoals in het geval van Lotte Kopecky (27). De renster die in 2022 de ene sportieve triomf na de andere kende, brak recent met haar vriend Kieran De Fauw (38) en moet meteen ook op zoek naar een nieuwe coach. “Op korte termijn, ja.”
 1. Levertijd iPhone 14 langer dan ooit: vormt de iPhone 13 een mooi alternatief als sinterklaasgeschenk of kerstcadeau?
  Tweakers

  Levertijd iPhone 14 langer dan ooit: vormt de iPhone 13 een mooi alterna­tief als sinter­klaas­ge­schenk of kerstca­deau?

  Hoop je op een iPhone 14 in je schoentje of onder de kerstboom? Dan ben je er waarschijnlijk aan voor de moeite. Wil je toch nog voor het jaareinde een mooi toestel van Apple uitpakken, dan vormt de veel sneller verkrijgbare iPhone 13 mogelijk een alternatief. Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers plaatst beide modellen naast elkaar.