Wout van Aert werd vierde in de Strade Bianche.
Volledig scherm
PREMIUM
Wout van Aert werd vierde in de Strade Bianche. © BELGA

Waarom Wout van Aert tevreden moet zijn met zijn slechtste resultaat ooit in de Strade Bianche: “Ik zit op schema”

WielrennenWout van Aert (26) wist op 50 kilometer van Siena al dat hij de Strade Bianche niet zou winnen. “Ronddraaien met die kopgroep voelde niet comfortabel”, zei hij. Dan weet een renner dat het niet goed genoeg is. En toch moét Van Aert blij zijn met zijn prestatie. 

45 reacties

 • Joeri D'hollander

  1 maand geleden
  Het grootste verschil tss Mathieu en Wout is het hoofd. Wout heeft schrik om te verliezen. Terwijl Mathieu enkel weet wat het is om niet te winnen. Maak gebruik van jou kracht en speel niet in de kaart van Mathieu om het te laten aankomen op explosief vermogen. Als je top bent en je gaat als eerste vol aan, zijn er weinig of geen die jou inspanning kunnen volgen. Geloof in jou eigen sterktes!!
 • Wim Bok

  1 maand geleden
  Wat ik niet begreep was waarom reed van Aert zoveel aan kop? Van Aert sleurde aan kop met nog vele kilometers te gaan. Daar begreep ik niets van, wat is daar het nut van? Is dat Jumbo tactiek? Deden de jumbo's in de Tour ook, machtsvertoon op de de cols ver voor de finish. Sky naapen. Die Zeeman is een tacties onbenul, daar moet Wout niet naar luisteren. De Hollandse centen zijn goed maar voor de rest moet Wout slimmer zijn eigen plan trekken.
 • Eric De Vos

  1 maand geleden
  De explosiviteit van Mathieu gaat hij nooit hebben , t is zoals Merckx en De Vlaminck vroeger . De ene is een supertalent en de andere is ook een talent maar iets minder . Op het einde van hun carrière gaan ze beiden een serieus palmares bijeen gereden hebben
 • Freddy van Puymbrouck

  1 maand geleden
  Wout is een geweldige renner, maar hij zal nooit of te nimmer de explosiviteit en dat flitsende van Mathieu hebben ook al traint hij er zich suf op. Dat heb je of dat heb je niet, Wout is meer het type dat keihard op kop kan rijden en een goede tijdrit kan rijden. Als vdPoel keihard wegflitst moet hij passen, zelfs Alaphilippe alom gevreesd voor zijn explosiviteit werd gewoon uit het wiel gereden door Mathieu. Zegt gewoon alles!
 • Antoine Van De Velde

  1 maand geleden
  Wout heeft inderdaad veel kopwerk gedaan om de achtervolgers met ondermeer twee ploegmaten van Mathieu niet te laten aansluiten. De voorspelling van Wout zijn Coach Marc L. is uitgekomen, goed om de finale te rijden maar niet voor winst. Na Roubaix kunnen we een eerste bilan opmaken, later komt er nog de Tour, weg en tijdrit op de Olympische spelen en het dubbele WK in ons land.
 1. Klopp: "Ik snap kritiek fans op Super League, maar wij als team hebben hier niets mee te maken"
  Play
  Premier League

  Klopp: "Ik snap kritiek fans op Super League, maar wij als team hebben hier niets mee te maken"

 2. VTM-journalist Jarno Bertho: "Roep om BeNeLiga wordt luider"
  Play
  Voetbal

  VTM-journalist Jarno Bertho: "Roep om BeNeLiga wordt luider"