De glucosemeter is ingeburgerd in het wielerpeloton.
Volledig scherm
PREMIUM
De glucosemeter is ingeburgerd in het wielerpeloton. © Instagram Supersapiens

Waarom Wout van Aert en Oliver Naesen dezer dagen openlijk met een glucosesensor op hun bovenarm rondlopen

WielrennenNeen, Wout van Aert en Oliver Naesen hebben geen diabetes. Toch lopen ze tegenwoordig openlijk met een glucosesensor aan hun bovenarm rond. Net als heel wat van hun collega’s. Maar hoe kan de bloedsuikerspiegel iets doen aan of iets zeggen over de prestaties van wielrenners?

24 reacties

 • bernard vermeulen

  1 week geleden
  Mocht het zo een gesjoemel zijn, dan droegen die renners dat niet open en bloot, maar Wout en zijn ploeg zijn altijd open met alles, wie weet wat er onder de kleding van anderen uit andere ploegen zit, die het licht niet mogen zien, maar als Wout iets doen dan zijn er die er onmiddellijk op vliegen zonder het artikel te lezen, ik vraag mij af wat die mens ooit misdaan heeft?
 • glenn wouters

  2 weken geleden
  Wat is het probleem. Mag enkel op training, er worden geen lichaamsvreemde stoffen toegediend, en het is enkel om bloedwaarden te controleren. Dit kan helpen om BV te zien hoe elke renner individueel reageert op zijn ontbijt. En zo kan de ploeg de voeding bijsturen die bij elke renner past.
 • MARIE-LOUISE VAN BESAUW

  2 weken geleden
  Is geen sport meer. Zijn foefkes... Mensen die het echt nodig hebben zijn weer eens gezien
 • André Van der Poorten

  2 weken geleden
  Er zijn nogal gewoontes of middeltjes overgekomen uit de sportwereld waar ze hun nut hebben bewezen .🐿🙊
 • Marc Wouters

  2 weken geleden
  Wat hier vooral bewezen wordt is dat de gemiddelde mens rap oordeelt zonder hinder van de nodige feitenkennis. Glucose is de brandstof van het lichaam, een F1-race win je ook niet zonder brandstof niveau goed te kennen. Des te meer voor lichaam. Niks mis mee.