.
Volledig scherm
PREMIUM
. © Belga

Waarom Quick.Step Remco Evenepoel na een hete rit in bad steekt: "Grote hoeveelheden ijskoude drank zijn gevaarlijker”

VueltaEen waskuip gevuld met koud water, amper zo groot als een kinderbadje. Dat is waarmee Remco Evenepoel en Quick.Step de hitte in de Vuelta bestrijden. Onnozel? “Ouderwetse methodes zijn vaak de beste.” Over de zin en de onzin van ijsbaden.

4 reacties

 • pierre de smet

  5 maanden geleden
  Niks beter dan warme dranken i.p.v. die ijskoude dranken . Doe ik altijd na een paar uur zware arbeid bij deze grote warmte ..
 • Yves Gysel

  5 maanden geleden
  NBA spelers nemen al jaren ijsbaden na een zware wedstrijd, om zo de kans op kleine kwaaltjes (stijve spieren en pijn) zoveel mogelijk te vermijden. Slim van de ploegleiding. Achtereen al de andere renners ook?
 • Fons Heylen

  6 maanden geleden
  Als z’n lichaam daar goed op reageert, doen zou ik zeggen …
 • Philo van hove

  6 maanden geleden
  Zalig!!
 1. “Van Aert blijkt niets van die les onthouden te hebben die Van der Poel hem leerde in de Ronde van 2020"
  PREMIUM
  59

  “Van Aert blijkt niets van die les onthouden te hebben die Van der Poel hem leerde in de Ronde van 2020"

  Ook Michel Wuyts zag gisteren hoe Wout van Aert in de sprint niet opgewassen bleek tegen Mathieu van der Poel op het WK veldrijden. Volgens de VTM-commentator heeft Van Aert “niets geleerd van de les die hij kreeg” in de Ronde van Vlaanderen 2020 en dat deze klap zelfs “harder aankomt” dan die van drie jaar geleden. “Wie ooit uitgekraamd heeft dat Van Aert in een sprint bergop Van der Poel mores zou leren heeft gedwaald.”
 2. Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangende zon: wie is er dan aansprakelijk?
  Independer

  Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangen­de zon: wie is er dan aansprake­lijk?

  Deze week mogen we flink wat zon verwachten. Dat doet deugd, maar het levert ook extra risico's op wanneer je de baan op moet. Immers, de zon hangt tijdens de winterperiode laag, wat de zichtbaarheid tijdens het autorijden serieus bemoeilijkt. Een kop-staartbotsing is dan snel gebeurd. Bepalen wie aansprakelijk is voor de schade kan dan moeilijk zijn. Independer.be zet daarom vier mogelijke botsingen - en hun gevolgen - op een rij.