Eric Vanderaerden in de Ronde van 1985.
Volledig scherm
PREMIUM
Eric Vanderaerden in de Ronde van 1985. © KOS

Vriesweer verwacht voor Ronde, op naar heroïsche koers zoals in 1985? “Zolang het droog blijft, valt de koude wel mee”

Ronde Van VlaanderenDe Ronde start zondag bij 1 à 2 graden. “Zolang het droog blijft, valt die koude wel mee”, klinkt het in het peloton, dat goed gewapend is met hightechkledij. Een epische Ronde in ijzelregen zoals in 1985 met winnaar Eric Vanderaerden zit er niet aan te komen: “Van mij mogen de renners best als marsmannetjes binnenkomen, dat maakt je tot flandrien.”

14 reacties

 • pierre de smet

  12 maanden geleden
  Zolang er niet te veel valpartijen zijn , zou het een open koers kunnen worden , waar ik wel een beetje voor vrees , denk wel dat veel renners het niet gewoon zijn om op smalle slingerende baantjes te rijden laat staan oeroude kasseien .
 • André Christiaens

  1 jaar geleden
  Eric kon ook wel een beetje fietsen, wie rijd er nu nog 40 km op kop door regen en wind? was toen de gewoonte toch.
 • Marc Werbrouck

  1 jaar geleden
  Natte kasseien maken de crossers niet bang integendeel!
 • Ludo Verbueken

  1 jaar geleden
  Ze zouden beter in belgie gaan trainingen in plaats naar warme landen
 • alex leppens

  1 jaar geleden
  Heel normaal. Beverbeek Classic meerdere keren afgelast en in slechtere omstandigheden doorgegaan. Sneeuw ,hagelbuien enz...
 1. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.
 2. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 1. Wout van Aert steekt zijn ambities niet onder stoelen of banken: “De Ronde is voor mij de grootste koers van het jaar”
  4

  Wout van Aert steekt zijn ambities niet onder stoelen of banken: “De Ronde is voor mij de grootste koers van het jaar”

  Wat was nu het meest hachelijke van de voorbije dagen? Was het dat Wout van Aert door een voorbijrijdende betonmolen de pas werd afgesneden? Het nieuws over de sponsoring van Jumbo? Of toch dat Dylan van Baarle er komende zondag niet bij is in de Ronde van Vlaanderen? Het laatste, zegt Wout van Aert. Hij spreekt van “een aderlating” voor de ploeg. En raakt van vrachtwagens en sponsors niet snel geïntimideerd.
 2. INTERVIEW. Tadej Pogacar stelt zijn ideale renner samen: “Ik vind Wout slimmer in zijn manier van koersen dan Mathieu”
  PREMIUM
  9

  INTERVIEW. Tadej Pogacar stelt zijn ideale renner samen: “Ik vind Wout slimmer in zijn manier van koersen dan Mathieu”

  Met 9 overwinningen op 15 koersdagen benadert-ie zelf de perfectie, maar wat als Tadej Pogacar (24) nu eens zijn eigen ultieme renner zou mogen samenstellen? Rijdt die zondag ook de stenen uit de grond op de Oude Kwaremont? Een atypisch interview met een Tourwinnaar die mee topfavoriet is in de Ronde van Vlaanderen. Over de versnelling van Mathieu van der Poel, frietjes van de frituur en de humor van Tim Wellens. “He’s very good at talking bullshit.”
 3. Alle hoop op Julian Alaphilippe: Soudal-Quick.Step blijft in zelfde bed ziek, voor Ronde van Vlaanderen rest nog één allerlaatste strohalm
  PREMIUM
  5

  Alle hoop op Julian Alaphilip­pe: Soud­al-Quick.Step blijft in zelfde bed ziek, voor Ronde van Vlaanderen rest nog één allerlaat­ste strohalm

  Bert Van Lerberghe: “We waren gewoon niet goed genoeg.” Ploegleider Tom Steels: “We holden achter de feiten aan.” Tim Merlier: “we werden ‘lichtjes’ gedegradeerd.” Keihard waren ze opnieuw, de interne analyses bij Soudal-Quick.Step. Alle hoop voor de Ronde van Vlaanderen rust nu op de schouders van één man: Julian Alaphilippe.