Frank Vandenbroucke.
Volledig scherm
PREMIUM
Frank Vandenbroucke. © CROCHET PHILIPPE /PHOTO NEWS

Voorpublicatie ‘VDB Forever’: Hugo Camps en Merijn Casteleyn brengen ode aan wielerheld Frank Vandenbroucke

WielrennenMorgen is het precies tien jaar geleden dat Frank Vandenbroucke op 34-jarige leeftijd het leven liet. In ‘VDB Forever’, een boek van auteur Stijn Vanderhaeghe en uitgeverij Lannoo dat vandaag aan het publiek wordt voorgesteld, brengen 34 getuigen een ode aan de wielerheld. Zo ook HLN-columnist Hugo Camps en VTM-journalist Merijn Casteleyn. Hieronder leest u hun bijzondere verhalen in een exclusieve voorpublicatie. 

  1. Vincent, de man die de Gouden Klassiekers won zonder Van Aert in de Strade en Sanremo: “Corona is de redder van mijn ploeg geweest”

    Vincent, de man die de Gouden Klassie­kers won zonder Van Aert in de Strade en Sanremo: “Corona is de redder van mijn ploeg geweest”

    Hij is de enige wielerliefhebber die blij is dat Parijs-Roubaix niet doorgaat. Vincent van Marrewijk sprong na de Ronde naar de koppositie van de Gouden Klassiekers en mag zich nu € 7.000 rijker rekenen. De Nederlander kon de eindzege zelfs pakken zonder winnaar Wout van Aert in de Strade Bianche en Milaan-Sanremo. “Dankzij Fuglsang en de goedkope Vlasov ben ik van ver kunnen terugkomen.”