Sven Vanthourenhout en zijn voorganger Rik Verbrugghe.
Volledig scherm
PREMIUM
Sven Vanthourenhout en zijn voorganger Rik Verbrugghe. © BELGA

Voormalig bondscoach Rik Verbrugghe: “Ik keek tv en ik dacht hoe zijn we het hier aan het verkloten?”

WielrennenRik Verbrugghe (47) heeft zijn contract met Israël Start-Up Nation net tot eind 2025 verlengd. Wat hierna volgt is dus geen sollicitatie om zijn oude baan als bondscoach bij Belgian Cycling weer op te nemen. Die job ging eind vorig jaar naar Sven Vanthourenhout. Maar wat was Verbrugghe graag bondscoach gebleven tot het WK in Leuven. Dan had hij niet de fouten gemaakt die Sven Vanthourenhout wél heeft gemaakt. 

79 reacties

 • Paul Van Hooland

  2 maanden geleden
  Wij zitten met top sportmensen , voetbal ....wielrenners , totdat het erop aan komt ....!
 • nico baelde

  2 maanden geleden
  Misschien Roberto Martinez als bondscoach nemen? Ten eerste kent Martinez meer van wielrennen dan van voetbal en ten tweede zal Martinez enkel renners selecteren die voor een buitenlandse ploeg rijden. En Vanthournhout kunnen we dan voetbalcoach maken.
 • André Uyttendaele

  2 maanden geleden
  @André Verreet: Ook van De Cauwer kreeg Seven 'ik zal mild zijn' 5 op 10. En Hopelijk wil Evenpoel nog voor de nationale ploeg rijden,mocht ik in zijn plaats zijn ze zouden het toch héééééél schoon moeten komen vragen.
 • marc van de poel

  2 maanden geleden
  Al dat gedoe en die karrenvrachten vijgen na Pasen. Als Alaphilippe toevallig geen superdag had en Wout zou gewonnen hebben stonden de kranten (en vooral de commentaren van de zelfverklaarde koers kenners alhier) bol van de superlatieven en de felicitaties richting Sven..
 • Danny De Graeve

  2 maanden geleden
  Wat een amateuristisch strategie was me dat allemaal. Of het plan was, we gaan eens lekker zot doen en de Fransen op hun wenken bedienen en ze de WK op een schoteltje komen geven. Wat een afgang.
 1. Onze chef wielrennen vindt de tweede Kristallen Fiets voor Van Aert oververdiend: “Zoals Wout koerst, dáárvoor is koersen uitgevonden”
  PREMIUM
  Kristallen Fiets
  2

  Onze chef wielrennen vindt de tweede Kristallen Fiets voor Van Aert overver­diend: “Zoals Wout koerst, dáárvoor is koersen uitgevon­den”

  Het was geen grote verrassing, maar Wout van Aert (27) heeft vanavond voor de tweede keer op rij de Kristallen Fiets gewonnen. Onze chef wielrennen Marc Ghyselinck vindt die bekroning oververdiend en strooit dan ook met lof naar de Belgische kampioen. Vooral de manier waarop Van Aert koerst, spreekt volgens hem tot de verbeelding.