Wout van Aert won vorig jaar de Strade Bianche.
Volledig scherm
Wout van Aert won vorig jaar de Strade Bianche. © BELGA

Voorlopig geen donkere wolken boven Strade Bianche en Sanremo, maar... “Met de Italiaanse politiek weet je nooit”

WielrennenDe (top)wedstrijden volgen elkaar nu in ijltempo op. Evenredig met de koerskoorts stijgen ook opnieuw de coronacijfers in Frankrijk en Italië. Maken de organisatoren zich zorgen? Niet meteen, zo blijkt. “Maar het kan elke dag keren.”

2 reacties

  • Jan Claes

    5 maanden geleden
    Moet toch wraakroepend zijn voor de lokale bevolking. Zij kunnen niet naar de winkel en als ze op straat komen met ze een verklaring met een gegronde reden op zak hebben. Maar 200 buitenlanders op de fiets, die mogen wel even een rondje komen rijden. Moesten ze dat hier doen, dan zou ik er echt niet om kunnen lachen. Hopelijk komen er geen sabotages van de Italianen die zich gevangen voelen in eigen huis.
  • Staaf De Slovere

    5 maanden geleden
    Zet die koersen ook even on hold zoals de rest van de economie. Dit is vragen om mensenmassa's, extra risico's. "Als zij mogen vieren, waarom wij dan niet" conversaties ga je vermijden zo. En gebruik al die extra vrijgekomen tests voor de bevolking die wel moet gaan werken (bv magazijnmedewerkers, winkelbedienden, vuilnisophalers,..) en vaak vergeten worden als helden.