Van der Poel.
Volledig scherm
PREMIUM
Van der Poel. © Photo News/RV

Voorbereiding Van der Poel verloopt niet vlekkeloos na stuurbreuk: “We willen zeker zijn dat niemand gewond raakt, tot we weten wat er gebeurde”

WielrennenOmdat dinsdag in de GP Samyn zijn stuur in twee stukken brak, moet Mathieu van der Poel morgen in de Strade Bianche noodgedwongen starten met een andere fiets. Constructeur Canyon onderzoekt of er een veiligheidsprobleem is met haar gloednieuwe modellen Aeroad CF SLX en Aeroad CFR. Is het een groot probleem dat de Nederlendse kampioen plots naar een vorige fiets moet teruggrijpen?

10 reacties

 • Dirk Brouns

  1 maand geleden
  Een fiets doet zo goed als niks af. Dit gaat over een paar watt verschil. Dat maakt het echt niet of je wint of niet ... Toch niet voor een reguliere wedstrijd. Het kan een verschil maken voor een tijdrit and that's it. Van Aert won Strade vorige jaar op een relatief standaard fiets (niks aero)
 • Freddy van Puymbrouck

  1 maand geleden
  Geef vdPoel eender welke fiets en hij zal meedoen om te winnen!
 • thomas bruyninckx

  1 maand geleden
  Matthieu kan met alles rijden. Met een postbodefiets eindigd hij nog niet laatst : )
 • Luc De zutter

  1 maand geleden
  Mathieu is een beer op de fiets ' het is buigen of barsten
 • Wouter Devoldere

  1 maand geleden
  Kunnen ze niet gewoon enkel het stuur vervangen met deze van vorig jaar?
 1. Dertien keer hetzelfde rondje, is de nieuwe Amstel nu een kermiskoers of wedstrijd met WK-allure? “We hebben geen gedrocht neergezet”
  PREMIUM
  Wielrennen
  10

  Dertien keer hetzelfde rondje, is de nieuwe Amstel nu een kermis­koers of wedstrijd met WK-allure? “We hebben geen gedrocht neergezet”

  De meningen zijn verdeeld over de nieuwe Amstel Gold Race. Het draaien en keren in Nederlands Limburg wordt onder druk van corona dit jaar vervangen door dertien rondjes op een lokaal circuit. Organisatoren Leo van Vliet en Michael Boogerd schetsen het parcours. “Ik hoop gewoon dat de trend van de voorbije weken wordt doorgezet en dat we lekker gaan koersen. All out.”
 2. Magische girlpower, hoopgevende natuurbeelden of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Magische girlpower, hoopgeven­de natuurbeel­den of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste films, series en docu’s voor het weekend. Deze week op het menu: een hoopgevende natuurdocumentaire over het lockdowneffect op Apple TV+, een magisch Brits kostuumdrama op Streamz en een doodeerlijk portret van Lars Bos, beter gekend als popartiest Snelle, op Netflix.
 1. Gefrustreerde Dimitrov gooit racket kapot tegen Nadal
  Play

  Gefrus­treer­de Dimitrov gooit racket kapot tegen Nadal

 2. Courtois kroont zich tot held van de avond tegen Liverpool
  Play

  Courtois kroont zich tot held van de avond tegen Liverpool