Michael Matthews.
Volledig scherm
Michael Matthews. © ANP/EPA

Vluchter Matthews wint in Mende na fantastische remonte - Pogacar probeert Vingegaard te lossen, maar de gele trui kraakt niet

Tour de FranceMichael Matthews heeft de veertiende rit in de Ronde van Frankrijk op zijn naam geschreven. De 31-jarige Australiër won na een héérlijk duel met Alberto Bettiol. Pogacar probeerde Vingegaard te lossen, maar de gele trui kraakte niet.

8 reacties

 • Kevin Theunckens

  2 maanden geleden
  Proficiat, toch iemand die alleen durft koers te maken. Zo valt er misschien toch nog iets te zien.
 • pierre samaey

  2 maanden geleden
  Degene die denken dat Wout veel overwinningen mist door nu voor Vinegaard te werken zijn blind. De tour zou ook hij niet winnen en als je vooraan in het klassement staat laten ze je gecontroleerd wegrijden. Zie Mijntjes op 20km was hij virtueel 2e in het klassement maar dan beginnen de groten afstand in te korten, in eeb rit in een ronde word verl gerekend en zie Pidcock een grote overwinning in een vlucht, vandaag uit de wielen gefietst en sprak ook al om volgend jaar voor klassement te gaan
 • Cesar Berth

  2 maanden geleden
  Proficiat zeer goed gereden hoor knap
 • Jeannine Vervoort

  2 maanden geleden
  Mooie wedstrijd Michael Matthews gereden . Proficiat met jou overwinning vandaag
 • wil baken

  2 maanden geleden
  Jumbo kost wva zijn palmares en zijn carrière. Geeft een hoop overwinningen op voor de tour en dan mag hij daar knechten. Daar kost het hem ook nog eens vijf ritten. Zet die in een normale ploeg die voor hem is en hij is los de beste ter wereld.
 1. Zieke Julie De Wilde teleurgesteld na achtste plaats bij beloften: “Maar nog meer ontgoocheld omdat ik tijdrit niet mocht rijden”
  WK wielrennen
  1

  Zieke Julie De Wilde teleurge­steld na achtste plaats bij beloften: “Maar nog meer ontgoo­cheld omdat ik tijdrit niet mocht rijden”

  Achtste werd Julie De Wilde op het WK wielrennen voor beloften. Het goud ging naar de Nieuw-Zeelandse Niamh Fisher-Black. Na de finish vertelde De Wilde dat ze zich al een hele week ziek voelde, maar het niet als excuus wou inroepen. Én gaf ze toch wel een lichte sneer naar bondscoach Ludwig Willems omdat ze de tijdrit niet mocht rijden. “Ik had kans op een medaille.”
 2. Historisch: 17-jarige Febe Jooris bezorgt ons land eerste vrouwelijke WK-medaille in tijdrijden ooit
  Play
  WK wielrennen

  Historisch: 17-jarige Febe Jooris bezorgt ons land eerste vrouwelij­ke WK-medaille in tijdrijden ooit

  Geen tienduizend landgenoten hebben live op televisie gezien hoe Febe Jooris uit Astene op het WK wielrennen om 2u41 brons won op het tijdrijden voor juniores. De nachtbrakers hebben wel Belgische wielerhistorie meegemaakt. Het is de eerste WK-medaille voor een Belgische renster in het tijdrijden. Waarom dit qua impact misschien wel de belangrijkste WK-medaille op de weg is van de voorbije vier jaar.