Michael Matthews.
Volledig scherm
Michael Matthews. © ANP/EPA

Vluchter Matthews wint in Mende na fantastische remonte - Pogacar probeert Vingegaard te lossen, maar de gele trui kraakt niet

Tour de FranceMichael Matthews heeft de veertiende rit in de Ronde van Frankrijk op zijn naam geschreven. De 31-jarige Australiër won na een héérlijk duel met Alberto Bettiol. Pogacar probeerde Vingegaard te lossen, maar de gele trui kraakte niet.

8 reacties

 • Kevin Theunckens

  2 maanden geleden
  Proficiat, toch iemand die alleen durft koers te maken. Zo valt er misschien toch nog iets te zien.
 • pierre samaey

  2 maanden geleden
  Degene die denken dat Wout veel overwinningen mist door nu voor Vinegaard te werken zijn blind. De tour zou ook hij niet winnen en als je vooraan in het klassement staat laten ze je gecontroleerd wegrijden. Zie Mijntjes op 20km was hij virtueel 2e in het klassement maar dan beginnen de groten afstand in te korten, in eeb rit in een ronde word verl gerekend en zie Pidcock een grote overwinning in een vlucht, vandaag uit de wielen gefietst en sprak ook al om volgend jaar voor klassement te gaan
 • Cesar Berth

  2 maanden geleden
  Proficiat zeer goed gereden hoor knap
 • Jeannine Vervoort

  2 maanden geleden
  Mooie wedstrijd Michael Matthews gereden . Proficiat met jou overwinning vandaag
 • wil baken

  2 maanden geleden
  Jumbo kost wva zijn palmares en zijn carrière. Geeft een hoop overwinningen op voor de tour en dan mag hij daar knechten. Daar kost het hem ook nog eens vijf ritten. Zet die in een normale ploeg die voor hem is en hij is los de beste ter wereld.
 1. En of ze in de wolken zijn: mama Agna, in regenboogtrui, en verloofde Oumi dansen na wereldtitel - ouders wagen zich zelfs aan stagedive
  Play
  WK wielrennen
  19

  En of ze in de wolken zijn: mama Agna, in regenboog­trui, en verloofde Oumi dansen na wereldti­tel - ouders wagen zich zelfs aan stagedive

  Mama Agna, papa Patrick en verloofde Oumi volgden de regenboogtriomf van Remco Evenepoel aan het supporterscafé in Schepdaal. Toen hij de finish bereikte, vlogen ze elkaar in de armen. Apetrots zijn ze, of wat had u gedacht? Agna danste nadien op het monument voor het café. Ín regenboogtrui. Samen met vader Patrick waagde ze zich zelfs aan een stagedive. Ook Oumi liet zich verleiden tot een vreugdedansje.
 2. Fietstocht naar Brussel en balkonviering op Grote Markt voor Remco Evenepoel: “Tijdens de huldiging als ereburger is iédereen welkom”
  Play
  Dilbeek/Brussel

  Fietstocht naar Brussel en balkonvie­ring op Grote Markt voor Remco Evenepoel: “Tijdens de huldiging als ereburger is iédereen welkom”

  Remco Evenepoel wordt op zondag 2 oktober gehuldigd als ereburger in Dilbeek. Maar voor het 22-jarige ‘wonderkind’ uit Schepdaal mag het nog nét iets specialer zijn. Een grote huldiging voor alle supporters uit België volgt vanop het balkon van het Brussels stadhuis op de Grote Markt. Maar eerst is iedereen ook nog welkom in Dilbeek, waar supporters hem per fiets kunnen volgen naar Brussel. “Trek jouw mooiste Belgische, rode of wereldkampioen kledij aan”, klinkt het.