Volledig scherm
© Photo News

Virtueel is toch wat anders: Van der Poel kraakt meteen in ‘Ronde van Zwift’, Belg dropt bommetje maar triatleet viert

WielrennenGeen Ronde van Vlaanderen 2020, maar tóch ‘koers’ voor Mathieu van der Poel, weliswaar op zijn terras. De Nederlander reed om 11u samen met zijn ploegmakkers van Alpecin-Fenix de ‘Ronde van Zwift’, een virtuele wedstrijd op het populaire Zwift-platform. En of dit iets helemaal anders is dan een echte wedstrijd, ‘MVDP’ moest al in de eerste ronde lossen. 

 1. KOERS KORT. Giro-ritwinnaar O’Connor wordt ploegmaat van Van Avermaet en Naesen
  Wielrennen

  KOERS KORT. Gi­ro-ritwinnaar O’Connor wordt ploegmaat van Van Avermaet en Naesen

  Greg Van Avermaet en Oliver Naesen krijgen er volgend seizoen bij AG2R-Citroën een Australische ploegmaat bij. Ben O’Connor verlaat NTT en tekent een contract voor één seizoen bij de Franse ploeg. O’Connor reed zich tijdens de Giro meermaals in de kijker, met als kers op de taart een ritzege op Madonna di Campiglio. De 24-jarige klimmer is tevreden dat hij onderdak gevonden heeft: “Het geeft me de kans om een nieuwe cultuur, nieuwe ploegmaats en een andere manier van koersen te leren kennen”, vertelt O’Connor op de website van AG2R. “Ik ben ook blij dat ik op BMC-fietsen kan blijven rijden.” AG2R-Citroën toonde zich al erg bedrijvig op de transfermarkt. Naast Greg Van Avermaet en Ben O’Connor hengelde de ploeg ook al Bob Jungels binnen.
 2. Kelderman durft amper te denken aan roze trui: “Dat werkt goed en maakt je ook minder nerveus”
  Giro

  Kelderman durft amper te denken aan roze trui: “Dat werkt goed en maakt je ook minder nerveus”

  Wilco Kelderman durft bijna niet te denken aan de roze trui, maar de kopman van Team Sunweb voelt zich aan het begin van de derde en laatste week van de Ronde van Italië nog steeds heel goed. "Ik wil natuurlijk die roze trui pakken, maar er komt nog een lastige week aan. Ik kijk van dag tot dag en denk niet te ver vooruit. Dat werkt goed en maakt je ook minder nerveus", zegt de nummer twee van het algemeen klassement op de rustdag.