Victor Campenaerts tekende een driejarig engagement bij Lotto Soudal.
Volledig scherm
Victor Campenaerts tekende een driejarig engagement bij Lotto Soudal. © Lotto Soudal

Victor Campenaerts keert volgend seizoen terug naar Lotto Soudal: “Bij Deceuninck-Quick.Step had ik meer in de pas moeten lopen”

WielrennenHij heeft in 2021 gekoerst “als een kieken zonder kop”, gereden “als een wilde stier”, zegt Victor Campenaerts (29). Toch stond Lotto Soudal vooraan in de rij om de werelduurrecordhouder een nieuw contract van drie jaar aan te bieden. Vergeten en vergeven is het ongelukkige afscheid in 2019, toen datzelfde Lotto het geld niet wilde betalen om Campenaerts in de ploeg te houden. “Het was niet tof, frustrerend zelfs, maar het wil niet zeggen dat ik met rancune ben vertrokken.”

34 reacties

 • bernard vermeulen

  2 maanden geleden
  Veel gelijk, Remco volg maar zijn voorbeeld, want je zal altijd in het gareel moeten lopen in dienst van je meerderen,
 • wim rooyakkers

  2 maanden geleden
  Sucses,voor bijde partijen .
 • Claude Broucker-Briké

  2 maanden geleden
  Tof, sympathieke renner!
 • Felix Strackx

  2 maanden geleden
  Je eigen ding mogen doen is leuk. Alleen mag bij Lotto zo ongeveer iedereen zijn eigen ding doen en dus wordt er maar zelden gewonnen.
 • Kamiel Vanleeuw

  2 maanden geleden
  Goed gedaan Victor! Nu nog leren rijden zoals de QS rennerkes en u zal veel koersen winnen.
 1. Team DSM hard voor Tiesj Benoot: “Hij kon zijn engagement niet nakomen”
  Wielrennen
  6

  Team DSM hard voor Tiesj Benoot: “Hij kon zijn engagement niet nakomen”

  Details over de breuk met Benoot zijn niet bekend: team DSM bleef naar goede traditie vaag over zijn beweegredenen. De afhandeling van het contract gebeurde op een nette manier — zonder voorafgaande ruzie zoals met Ilan Van Wilder — maar in het officiële persbericht werd geen fraai beeld opgehangen van onze landgenoot. “In 2021 is duidelijk geworden dat Benoot zijn engagementen niet kon nakomen en dat heeft zich weerspiegeld in zijn prestaties op en naast de fiets”, klinkt het hard. “In het belang van de positieve dynamiek binnen en rond de ploeg hebben wij meegewerkt aan de beëindiging van zijn contract.”
 2. KOERS KORT. Kern van Lotto-Soudal voor 2022 is rond: Cedric Beullens (24) tekent voor twee jaar
  Koers kort
  2

  KOERS KORT. Kern van Lot­to-Soud­al voor 2022 is rond: Cedric Beullens (24) tekent voor twee jaar

  De 24-jarige Belg Cedric Beullens heeft een tweejarige overeenkomst bij Lotto-Soudal ondertekend. Daarmee maakt het Belgische WorldTeam zijn kern voor komend seizoen compleet. Beullens reed twee jaar in dienst van Sport Vlaanderen-Baloise. “Eerlijk gezegd is het nog niet volledig doorgedrongen dat ik volgend seizoen de kleuren van Lotto-Soudal zal verdedigen, maar uiteraard ben ik enorm blij met deze transfer”, reageert Beullens. “Na twee mooie jaren bij Sport Vlaanderen-Baloise is dit de goede stap in mijn carrière om mezelf verder te ontwikkelen. Waarom de keuze voor Lotto Soudal? Het Belgische team heeft een mooi project, een goede omkadering en ik zal er omringd zijn door heel wat jongeren en ervaren renners. Daarnaast krijg ik de kans mijn steentje bij te dragen tijdens de voorjaarsklassiekers, waarin ik echt verder wil evolueren.”