Volledig scherm
© Twitter

Verlossend nieuws: Boeckmans succesvol onder het mes, morgen uit coma?

De berichten die ons gisteravond bereikten over de in de Vuelta zwaar gecrashte Kris Boeckmans waren verre van positief en hoopgevend, maar de 28-jarige sprinter van Lotto Soudal werd afgelopen nacht met succes geopereerd en zou stabiel zijn. De dokters willen hem morgen uit coma halen.

 1. Stuyven van hemel naar hel: kost handbreuk hem het WK?
  Video

  Stuyven van hemel naar hel: kost handbreuk hem het WK?

  Jasper Stuyven beleefde een dag die hij niet snel zal vergeten uit zijn nog jonge carrière. De 23-jarige renner van Trek won eerst zowaar de achtste etappe van de Ronde van Spanje gewonnen. In Murcia - de thuishaven van Alejandro Valverde - kletste de Leuvenaar iedereen in het uitgedunde peloton uit het wiel. Maar 's avonds sloeg de stemming om, toen bleek dat Stuyven een handbreuk heeft opgelopen. Een breuk van het handwortelbeentje betekent meteen einde Vuelta en zorgt ervoor dat hij het WK in Richmond misschien links moet laten liggen.
 2. Verrassingen bij de vleet: Froome verliest halve minuut, Lindeman viert
  Play
  Vuelta

  Verrassin­gen bij de vleet: Froome verliest halve minuut, Lindeman viert

  De eerste serieuze bergrit zou voor een spetterend spektakel onder de grote tenoren zorgen, maar niks bleek minder waar. De fameuze Alto de Capileira in de Sierra Nevada baarde een gigantische muis want we kregen geen verwacht en verhoopt titanenduel tussen Quintana, Valverde, Froome, Rodriguez en Aru. Wel integendeel zelfs, de dagzege interesseerde hen geen bal en zelfs voor het klassement gooide niemand een steen in de kikkerpoel. Tot groot jolijt van ene Bert-Jan Lindeman, de Nederlander had een ticketje geboekt voor een monstervlucht en maakte het af na een leuke strijd met de Wit-Rus Koshevoy en de Fransman Cousin. In de achterhoede moest Tourwinnaar Froome in het slot nog verrassend loslaten, met een halve minuut schade tot gevolg. Dan toch iets het vermelden waard...
 3. Wat een slagveld in Vuelta: ook Peter Sagan stapt eruit

  Wat een slagveld in Vuelta: ook Peter Sagan stapt eruit

  De achtste etappe in de Ronde van Spanje blijft maar slachtoffers eisen. Na de exit van Kris Boeckmans en Jasper Stuyven gooit nu ook niemand minder dan Peter Sagan de handdoek in de ring. De 25-jarige Slovaak werd gisteren op acht kilometer van de streep in Murcia aangereden door een motor en zag zo zijn winstkansen in rook opgaan. Tot grote frustratie van de groene trui, die zijn woede koelde door keihard op een wagen van de organisatie te slaan en tegen een motor te trappen. Ook zijn eigen fiets moest er flink aan geloven zoals u op onderstaande beelden kunt zien.