Vendrame zet overgangsrit naar z'n hand, peloton neemt snipperdag

GiroFeest voor Andrea Vendrame in de Giro. De Italiaan van AG2R-Citroën maakte het in de twaalfde rit vanuit de vroege vlucht glansrijk af tegen Lucas Hamilton. In het peloton bleef het op een uitval van Ciccone en Nibali na windstil, Bernal behoudt de roze leiderstrui.

10 reacties

 • Jean Gallet

  2 jaar geleden
  Een toprenner heeft geen ploeg nodig, hij doet het zelf via prestaties. Zie Pogacar versus Roglic. De media hebben Remco overroepen en bewierrookt zodat hij het zelf begon te geloven. Daardoor zijn Quick Step arrogantie. Steengoede renner maar geen ervaring in het dalen, kassei rijden, in een peloton rijden. Wedstrijd aanvoelen. En vooral stuurvaardigheid. Te laat wielrenner geworden. Die feeling zoals bv VD Poel zal hij nooit niet hebben. Want dan was hij de nieuwe super.
 • Youri Verstraete

  2 jaar geleden
  Staat er alleen voor? Heeft nog geen enkele meter teveel alleen gereden. En als hij alleen rijdt, moet hij lossen wat begrijpelijk is.
 • Marcus Camps

  2 jaar geleden
  Masnada naar huis, Almeida die zegt dat hij beter zwijgt i.p.v. te zeggen wat hij echt denkt. De sfeer zit er goed in daar bij DQS.
 • Diego Pepre

  2 jaar geleden
  Als ik het volk op de eerste top zie, dan vrees ik ervoor dat er volgende keer ook geen enkele positieve coronatest zal bijzijn.
 • André Uyttendaele

  2 jaar geleden
  Off-Day? Indien Remco evenveel hulp als Bernal zou hij waarschijnlijk een minuutje minder ingeboet hebben. Maar zelfs 2 minuten achterstand op de allerbeste, is zeker geen schande.
 1. Ook Victor Campenaerts kwam ‘wieltjeszuiger’ al tegen: “Bij een sterveling als ik gebeurt dat 2 à 3 keer per week, bij Remco per trainingsuur”
  PREMIUM
  Wielrennen
  11

  Ook Victor Campe­naerts kwam ‘wieltjes­zui­ger’ al tegen: “Bij een sterveling als ik gebeurt dat 2 à 3 keer per week, bij Remco per trainings­uur”

  ‘Professioneel wieltjeszuiger’. En u dacht dat u alles al had gehoord? Remco Evenepoel kreeg er op stage in Spanje mee te maken tijdens een intervaltraining, en hij kreeg het ervan op zijn heupen. “Op dat moment ben je in gevecht met je eigen pijngrens”, steunt Victor Campenaerts zijn landgenoot, die uitlegt wat de do’s and don'ts zijn als je bij een prof in het wiel zit. “Ik probeer dan ook vooraf aan te kondigen dat ik mijn blokken liever alleen of met collega’s doe.”
 2. De Argentijnse bromance tussen Fabio Jakobsen en Remco Evenepoel is geen toeval: “Ik hou van gemotiveerde jongens”
  PREMIUM
  Wielrennen

  De Argentijn­se bromance tussen Fabio Jakobsen en Remco Evenepoel is geen toeval: “Ik hou van gemotiveer­de jongens”

  Fate brings people together. Je moet het Fabio Jakobsen en Remco Evenepoel niet vertellen. Maar hun band reikt veel verder dan een Instagrampost of geslaagde lead-out. De Europese kampioen legt uit waarom het zo goed klikt met de wereldkampioen. Een bromance die tot resultaten leidt: “Remco steekt zijn doelen en dromen niet weg. Ik vind dat mooi.”