Veelvraat Remco Evenepoel wint ook Vlaamse Reus: “Teken dat ik iedereen blij heb kunnen maken”

WielrennenHet blijft individuele prijzen regenen voor Remco Evenepoel (22). Na eerder onder meer de Kristallen Fiets en gisteren de Vélo d’Or mocht de wereldkampioen vandaag de Vlaamse Reus in ontvangst nemen. Evenepoel werd niet alleen wegens zijn sportieve prestaties tot winnaar uitgeroepen, maar ook door hoe hij terugkeerde na zijn zware val. “Dat vind ik een hele eer”, aldus de winnaar.

7 reacties

 • Marc Fonteyn

  2 maanden geleden
  Iedereen blij gemaakt? Goede renner. Maar ik ben toch voor anderen.
 • Roger De Win

  2 maanden geleden
  Op 31 keer werd de Vlaamse Reus 6 keer aan een wielrenner gegeven en nul keer aan een voetballer. Ik denk dat de Vlaamse sportpers wel verder kijkt dan voetballen en wielrennen alleen.
 • Georgette Dilen

  2 maanden geleden
  Ik prefereer Van Aert !!
 • adri zuiderwijk

  2 maanden geleden
  Zoveel progressie geboekt zowel fysiek als in charisma én leiderschap, ook de kalmte die hij bewaarde bij calamiteiten ipv te panikeren, nu nog sportman vh jaar!!
 • René Van Halen

  2 maanden geleden
  Onze Olympische kampioen schaatsen had de Vlaamse Reus moeten krijgen. Teken dat de Vlaamse sportpers meestal niet verder geraakt dan wielrennen en voetbal.
 1. Peter Sagan wil meer tijd voor zijn zoon en kondigt ‘uitstaptraject’ aan: nog één jaar wegwielrenner, definitief afscheid als mountainbiker in Parijs 2024
  Wielrennen
  18

  Peter Sagan wil meer tijd voor zijn zoon en kondigt ‘uitstap­tra­ject’ aan: nog één jaar wegwielren­ner, definitief afscheid als mountainbi­ker in Parijs 2024

  Het einde nadert. Peter Sagan, gisteren 33 geworden, heeft in San Juan zijn ‘uitstaptraject’ aangekondigd. 2023 voltooit hij op de weg. Om vervolgens nog één keer als mountainbiker toe te leven naar de Olympische Spelen 2024 in Parijs. Daarna is het definitief gedaan. “De voorbije vijf jaar heb ik mijn zoon Marlon amper gezien. Nu is het tijd voor hém.”
 1. Een topsnelheid van bijna 68 km/u, waarom Remco Evenepoel ook in het aantrekken van massasprints uitblinkt: “Zijn kopbeurt is er twee à drie waard”
  PREMIUM
  Wielrennen
  8

  Een topsnel­heid van bijna 68 km/u, waarom Remco Evenepoel ook in het aantrekken van massa­sprints uitblinkt: “Zijn kopbeurt is er twee à drie waard”

  De klimmer. De tijdrijder. De aanvaller. Ja, zelfs de spurter kenden we al. Maar de occasionele sprintloods die Remco Evenepoel (22) in de Ronde van San Juan weer even in zich tot leven wekt, verdient enige toelichting. Zeker als die met bijna 68 kilometer per uur het halve peloton om z'n moeder doet roepen. “In zijn eentje knapt hij soms het werk op van twee, drie pionnen.”
 2. Hobbykamer of extra opslagruimte maken van je zolder? Op deze vijf punten moet je letten
  Livios

  Hobbykamer of extra opslagruim­te maken van je zolder? Op deze vijf punten moet je letten

  Kan je wel wat meer ruimte gebruiken in huis? Vooraleer je denkt aan het toevoegen van een extra volume, kijk je best eerst eens naar je zolder. De ruimte onder het dak wordt vaak onderbenut, terwijl ze interessante mogelijkheden kan bieden. Maar vooraleer je je zolder omvormt tot een woonruimte, moet je jezelf eerst enkele belangrijke vragen stellen. Bouwsite Livios lijst ze voor je op.