Arnaud De Lie sprint naar brons op EK junioren.
Volledig scherm
Arnaud De Lie sprint naar brons op EK junioren. © Twitter La Flamme Rouge

Van goud naar brons: Arnaud De Lie door speaker uitgeroepen tot winnaar, landgenoot krijgt ‘maar’ brons bij junioren na fotofinish

WielrennenArnaud De Lie heeft voor een vijfde Belgische medaille gezorgd op de Europese kampioenschappen wielrennen in het Franse Plouay. Hij finishte bij de junioren als derde in een groepssprint die héél nipt werd gewonnen door de Deen Kasper Andersen. Pijnlijk moment: de speaker riep eerst De Lie uit tot winnaar, die pas twee minuten later te horen kreeg dat hij derde was geworden. De ontgoocheling was groot.

 1. O'Connor rekent af met De Gendt en pakt nu wél zege in Giro, roze trui Almeida overleeft alweer bergrit
  Giro

  O'Connor rekent af met De Gendt en pakt nu wél zege in Giro, roze trui Almeida overleeft alweer bergrit

  Gisteren strandde hij op een zucht van winst, maar vandaag was het wel prijs voor Ben O’Connor. De Australiër van NTT Pro Cycling won de zeventiende etappe van de Giro - een zware bergrit. Thomas De Gendt was net als Harm Vanhoucke mee in de ontsnapping, maar moest zich tevreden stellen met een derde plaats. In het peloton werd het een maat voor niets - Almeida behield ook nu het roze. Morgen dan maar?
 2. Vincent, de man die de Gouden Klassiekers won zonder Van Aert in de Strade en Sanremo: “Corona is de redder van mijn ploeg geweest”

  Vincent, de man die de Gouden Klassie­kers won zonder Van Aert in de Strade en Sanremo: “Corona is de redder van mijn ploeg geweest”

  Hij is de enige wielerliefhebber die blij is dat Parijs-Roubaix niet doorgaat. Vincent van Marrewijk sprong na de Ronde naar de koppositie van de Gouden Klassiekers en mag zich nu € 7.000 rijker rekenen. De Nederlander kon de eindzege zelfs pakken zonder winnaar Wout van Aert in de Strade Bianche en Milaan-Sanremo. “Dankzij Fuglsang en de goedkope Vlasov ben ik van ver kunnen terugkomen.”