Photonews
Volledig scherm
© Photonews

Van der Poel: "Ze moeten Froome schorsen, maar de UCI laat toe dat er misbruik mogelijk is"

WielrennenMathieu van der Poel (22) was onlangs te gast in het Nederlandse programma EenVandaag. Daar vertelde de man van Corendon-Circus ronduit over zijn passie voor het veldrijden, maar ook over de dopingperikelen rond Chris Froome. "Ze moeten hem schorsen. Als je te snel op de autosnelweg rijdt, krijg je toch ook een boete?"  

52 reacties

 • Henk Heumen

  4 jaar geleden
  Wil Baken- wat dacht je van al die andere ploegleiders/begeleiders? mogen die wel dan? Er wordt alleen fel gereageerd op de buitenlanders. Bij ons alleen zwijgen, vooral niks afvragen, genieten van ons succes. En als een ander wint, doping! Ik zie bij ons ook geen renner reageren over bijv. Froome!
 • wil baken

  4 jaar geleden
  Ow ow ow, als je de zoon bent van een dopingzondaar die nog steeds je begeleider is....zeer domme uitspraak. Dus je vindt dat je pa uit de koers moet verdwijnen ? Met al zijn jobkes ? Froome heeft een middel gebruikt dat mag en blijkbaar zorgen omstandigheden voor schommelingen anders had de UCI al lang ingegrepen.
 • Guy Bekaert

  4 jaar geleden
  VdPoel heeft 200 procent gelijk , Froome moet worden geschorst en de overwinning in de Giro worden afgenomen , anders is de UCI ongeloofwaardig , en kan SKY de norm bepalen .!!!
 • Dirk Vanhecke

  4 jaar geleden
  Een kleine nuance. Bij Van der Poel druipt de klasse er af. Dat gevoel heb ik veel minder bij Froome.
 • Bromvlieg

  4 jaar geleden
  Wat zijn er toch veel afgunstige Vlamingen, met uit hun duim gezogen onzin.
 1. Van Aert en Evenepoel konden in Tokio rekenen op trouwe Japanse fans: “Hij is heel sterk, knap en groot!”
  Play
  OLYMPISCHE SPELEN
  3

  Van Aert en Evenepoel konden in Tokio rekenen op trouwe Japanse fans: “Hij is heel sterk, knap en groot!”

  Buitenlandse supporters zijn niet toegelaten op de Olympische Spelen, maar toch konden Wout van Aert en Remco Evenepoel in Tokio rekenen op enkele trouwe fans. Drie Japanse supporters zaten tijdens de tijdrit van vandaag op de tribunes aan de finish, piekfijn uitgedost in shirt van Jumbo-Visma, pet van Deceuninck-Quick.Step en/of een zelfgemaakte vlag met aanmoedigende woorden op.