Mathieu van der Poel won de openingsetappe in de UAE Tour.
Volledig scherm
Mathieu van der Poel won de openingsetappe in de UAE Tour. © AFP

Van der Poel start wegseizoen met overwinning na waaieroorlog in openingsetappe UAE Tour

WielrennenMathieu van der Poel heeft zijn wegseizoen begonnen zoals hij zijn veldritseizoen beëindigde heeft: met winnen. De Nederlander won de openingsetappe van de UAE Tour in de sprint voor langenoot David Dekker. De koers werd geanimeerd door een ware waaieroorlog doorheen de woestijn. Van der Poel is meteen ook de eerste leider in de wedstrijd.

20 reacties

 • ROGER DEPREZ

  6 dagen geleden
  Pascal Depeizer met alle respect voor MVDP maar toch even de feiten bekijken, de laatste test van Mathieu in het hoog gebergte was in Noorwegen en daar liep het volledig mis en in tijdrijden moet hij het ook nog waar maken maar voor de rest is hij natuurlijk een toprenner en zijn sterkste gave is inzicht daar is hij de allerbeste.
 • ROGER DEPREZ

  6 dagen geleden
  Wat opvalt is dat renners die bij Lefevere gekoerst hebben en vooral spurters en daarna ergens anders aan de slag gaan er zo goed als niets meer van terecht brengen.
 • Pascal Depeizer

  6 dagen geleden
  Mathieu als knecht laten rijden laat me niet lachen hahaha. Deze man kan iedere grote koers winnen die hij wil en graag zou willen. Top in het veldrijden + top in mountainbike en op de koop toe ook nog op de weg ! En voor de mensen die nog zouden twijfelen aan zijn sprints halooo. Mathieu gaat er nog heel veel winnen en heeft dit al bewezen tegen grote sprinters ! Neemt ook steeds initiatief om een koers open te trekken. Nieuwe Mercks in de maak ? Komt ie dan !
 • Wim David

  6 dagen geleden
  Whoehoeeeeeee! Goed begonnen is half gewonnen. Maar vandaag helemaal gewonnen. Ik geniet van schone koers, dus van MVDP.
 • Gasparelli Schouwaerts

  6 dagen geleden
  Proficiat Matje... Top
 1. KOERS KORT. Laatste Alpecin-Fenix-renners keren terug van UAE Tour - Simon Yates start in de Giro
  Koers Kort

  KOERS KORT. Laatste Alpe­cin-Fe­nix-ren­ners keren terug van UAE Tour - Simon Yates start in de Giro

  Alpecin-Fenix mag zijn laatste twee renners naar huis laten vertrekken vanuit de Verenigde Arabische Emiraten, waar de UAE Tour momenteel doorgaat. Jonas Rickaert en Gianni Vermeersch testten dinsdag al voor de derde keer op rij negatief op het coronavirus, maar moesten nog even wachten op toestemming om terug te keren. Die kregen ze inmiddels. De renners zullen de rest van hun quarantaine in ons land verder uitzitten.
 1. Sep Vanmarcke ondanks valpartij derde: "Als ik op de grond lig, sta ik ook niet op het podium"
  Play

  Sep Vanmarcke ondanks valpartij derde: "Als ik op de grond lig, sta ik ook niet op het podium"

 2. "Qué puta!" Barça-coach Koeman verlaat weer persconferentie met bloedneus
  Play
  voetbal

  "Qué puta!" Barça-coach Koeman verlaat weer persconfe­ren­tie met bloedneus